LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2019 22:49

Γιατί δεν συζήτησαν το Κυπριακό Ερντογάν και Γκουτέρες

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

Γκουτέρες - Ερντογάν - Κωνσταντινούπολη

Το Κυπριακό δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες.

Για το θέμα ρωτήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ, Φερχάν Χακ.

«Εξ όσων γνωρίζω, το Κυπριακό εγέρθηκε στις συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο ΓΓ εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για την ισχυρή συνεργασία και υποστήριξη της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη.

«Αμφότεροι εξέφρασαν την πλήρη τους στήριξη στις συνεχιζόμενες συναντήσεις της Συνταγματικής Επιτροπής της Συρίας και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση, σε ευθυγράμμιση με το ψήφισμα 2254 του Σ.Α.».

Γκουτέρες - Ερντογάν - Κωνσταντινούπολη

Αναφέρει ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν παρουσίασε στον ΓΓ τουρκικό σχέδιο για νέες περιοχές εγκατάστασης των Σύρων προσφύγων που επιστρέφουν.

«Ο ΓΓ τόνισε τις βασικές αρχές που σχετίζονται με την εθελοντική, ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή των προσφύγων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ότι ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον Ερντογάν ότι η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συστήσει αμέσως ομάδα για να μελετήσει την πρότασή του και να εμπλακεί σε συζητήσεις με τις τουρκικές αρχές, σε ευθυγράμμιση με την εντολή της.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες είχαν επίσης εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων «για αριθμό συνεχιζόμενων καταστάσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της Υεμένης, της Λιβύης και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, όπως και αρκετά άλλα επιπρόσθετα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε άλλα μέρη του κόσμου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μαςΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τον αγαπημένο φίλο του και συνεργάτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο