LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2019 22:49

Γιατί δεν συζήτησαν το Κυπριακό Ερντογάν και Γκουτέρες

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

Γκουτέρες - Ερντογάν - Κωνσταντινούπολη

Το Κυπριακό δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες.

Για το θέμα ρωτήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ, Φερχάν Χακ.

«Εξ όσων γνωρίζω, το Κυπριακό εγέρθηκε στις συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο ΓΓ εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για την ισχυρή συνεργασία και υποστήριξη της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη.

«Αμφότεροι εξέφρασαν την πλήρη τους στήριξη στις συνεχιζόμενες συναντήσεις της Συνταγματικής Επιτροπής της Συρίας και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση, σε ευθυγράμμιση με το ψήφισμα 2254 του Σ.Α.».

Γκουτέρες - Ερντογάν - Κωνσταντινούπολη

Αναφέρει ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν παρουσίασε στον ΓΓ τουρκικό σχέδιο για νέες περιοχές εγκατάστασης των Σύρων προσφύγων που επιστρέφουν.

«Ο ΓΓ τόνισε τις βασικές αρχές που σχετίζονται με την εθελοντική, ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή των προσφύγων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ότι ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον Ερντογάν ότι η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συστήσει αμέσως ομάδα για να μελετήσει την πρότασή του και να εμπλακεί σε συζητήσεις με τις τουρκικές αρχές, σε ευθυγράμμιση με την εντολή της.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες είχαν επίσης εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων «για αριθμό συνεχιζόμενων καταστάσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της Υεμένης, της Λιβύης και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, όπως και αρκετά άλλα επιπρόσθετα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε άλλα μέρη του κόσμου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο