LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 17:10

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για το μέλλον της ΔΕΗ

Στόχος να εκσυγχρονιστεί η Επιχείρηση, να μειωθεί το κόστος και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της..

ΔΕΗ - κεντρικά γραφεία

Δραστικές αλλαγές στη ΔΕΗ φέρνει το νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των νέων υπαλλήλων. Παράλληλα καθορίζονται τα βήματα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στόχος είναι να εκσυγχρονιστεί η ΔΕΗ, με ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και ταυτόχρονη απελευθέρωση της εταιρείας από εμπόδια στην αποτελεσματική της λειτουργία, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. 

- Προβλέπεται νέα διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων αορίστου χρόνου με εκ των υστέρων έλεγχο νομιμότητας από τον ΑΣΕΠ.

- Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ενισχύεται η ευελιξία στις προμήθειες, με σεβασμό στη διαφάνεια, ενώ περιγράφεται το πλαίσιο για την κινητικότητα και αξιοποίηση του προσωπικού, καθώς και για την προσέλκυση στελεχών από την αγορά.

- Προβλέπεται ταχεία υλοποίηση του Target Model και επιφυλάσσονται σχετικές κυρώσεις προς τους αρμόδιους φορείς (ΑΔΜΗΕ, ΕΧΕ) από τη ΡΑΕ, ώστε η χώρα να μεταβεί στο νέο μοντέλο αγοράς ενέργειας, και εναρμονίζονται οι διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας με τον Κανονισμό REMIT για τη διαφάνεια στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας.

- Προωθείται ο αποτελεσματικός εταιρικός μετασχηματισμός της ΔΕΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή της. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις η ΔΕΠΑ προβαίνει σε μερική διάσπαση των κλάδων υποδομών, διεθνών έργων και εμπορίας και ιδρύονται δύο νέες εταιρείες, η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε και η ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε., ενώ η παλαιά εταιρεία παραμένει ως ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.

- Δίνεται η δυνατότητα απευθείας συμμετοχής των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς λειτουργική ενίσχυση, προωθείται η υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών έργων με ισχύ μεγαλύτερη των 250 MW, επιταχύνεται η αδειοδοτική διαδικασία για την απεμπλοκή μεγάλου αριθμού επενδυτικών προτάσεων για υβριδικούς σταθμούς στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά και εισάγεται νέο πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός «η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο