LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 07:02

Δολοφονία στο Χαϊδάρι: τα πρόσωπα που αναμένεται να ρίξουν “φως” στην έρευνα

Ποιος ο ρόλος των αστυνομικών, που αποτελούν του σημαντικότερους μάρτυρες της υπόθεσης. Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση. Το προφίλ του επιχειρηματία.

Χαίδάρι - πυροβολισμοί

Στο ρόλο των δύο αστυνομικών, που συνόδευαν τον επιχειρηματία την ώρα που άγνωστοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, στρέφονται τώρα οι έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η σχέση των αστυνομικών με το θύμα θα αποδειχθεί από την έρευνα του τμήματος Εσωτερικών της ΕΛ.ΑΣ. Είναι, όμως, οι πιο σημαντικοί μάρτυρες σε αυτήν την υπόθεση, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί, παρά το ότι παραδέχθηκαν ότι γνωρίζονταν με το θύμα. Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το πιστόλι του, χωρίς να ξέρει αν τραυμάτισε κάποιον από αυτούς, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το καλάσνικοφ ήταν “καθαρό”, δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις κάλυκες προέρχονται από το υπηρεσιακό εννιάρι πιστόλι ενός εκ των δύο αστυνομικών που ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Όλα βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας. Ακούσαμε τις μαρτυρίες των αστυνομικών. Εξετάζονται και άλλα στοιχεία.» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, κ. Ρήγας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η αστυνομία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες και από τη σύζυγο του θύματος, η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό, όπου σπούδαζε ο μεγάλος γιος του επιχειρηματία. Από την κατάθεσή της αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία για το παρελθόν του συζύγου της και τους τυχόν εχθρούς του.

Ποιος ήταν ο άτυχος επιχειρηματίας

Δημήτρης Μάλαμας, ο επιχειρηματίας που πλήρωσε το παρελθόν του με 18 σφαίρες λίγο αφότου έφυγε από την εταιρία που σηματοδοτούσε τη νέα του αρχή, μακριά από τη νύχτα.

Τα τελευταία χρόνια μόνος του στόχος ήταν να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν του, εξαιτίας των τριών παιδιών του. Ωστόσο οι φόβοι του, ότι η δράση του στη νύχτα θα γύρναγε μπούμερανγκ , επιβεβαιώθηκαν…

Ο Δημήτρης Μάλαμας είναι το 13ο θύμα του αιματηρού πολέμου των ανθρώπων της νύχτας. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε πολλές δικογραφίες για σωματεμπορία, τζόγο, ενώ το 1998 είχε ακουστεί για πιθανή εμπλοκή σε κύκλωμα προστασίας νυχτερινών κέντρων στο οποίο συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί. Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες είχε στενές σχέσεις με απότακτο αστυνομικό, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Το παρελθόν του, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι θα τους δείξει τον δολοφόνο του, τον άνθρωπο που πλήρωσε για να του αφαιρέσουν τη ζωή οι δυο μοτοσικλετιστές στο Χαϊδάρι.

Χαίδάρι - πυροβολισμοί

Πριν από μερικά χρόνια ο 49χρονος ήταν επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες χαρτοπαιχτικές λέσχες στην Ελλάδα. Ήταν τότε που είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το καζίνο στο Ελληνικό. Τα φρουτάκια και η πράσινη τσόχα τον έκαναν βασιλιά της νύχτας. Ήταν ο πλέον καταρτισμένος στους όρους και στις προϋποθέσεις στησίματος και λειτουργίας των κερδοφόρων ναών του τζόγου. Μέσα όμως σε μια νύχτα πήρε την απόφαση να αλλάξει ρότα στη ζωή του...

Η επιχείρηση εμπορίας καφέ του Δημήτρη Μάλαμα στις 14 Μαΐου του 2016 μπαίνει και με τη βούλα στο στόχαστρο μαφιόζικης ομάδας, καθώς του βάζουν βόμβα. Ίσως και να ήταν υπόθεση εκβιασμού, είπαν...

Από τότε ξεκίνησε να φοβάται και να παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας. Ακούγεται ότι είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία, αλλά ποτέ δεν του δόθηκε. Είχε περιορίσει τις μετακινήσεις του, πάντα συνοδευόταν από μοτοσικλετιστές σε απόσταση αναπνοής αλλά είχε και φρουρούς σε μόνιμη βάση έξω από το σπίτι του στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα οι φιλανθρωπίες του δεν είχαν τέλος. Ποτέ δεν εμφανιζόταν αυτός, αλλά μέλη της οικογένειάς του. Φέρεται να χρηματοδοτούσε ένα ίδρυμα για παιδιά, αλλά και πολλούς ανήμπορους. Τα τρία του αγόρια, τα παιδιά του και η σύζυγός του ήταν το λιμάνι του. Όπως λένε οι άνθρωποι της νύχτας, στην Ελλάδα τον σέβονταν, κανείς όμως δεν ξέρει αν είχε ανοιχτές παρτίδες με το εξωτερικό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο