LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2020

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται σε «στενή επαφή» με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της επόμενης έκθεσης.

ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ - ESM

Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2020 θα εκπληρώσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Ο Κ. Ρέγκλινγκ παρουσίασε σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το βιβλίο του ΕSM, "Διαφύλαξη του ευρώ σε περιόδους κρίσης. Η εσωτερική ιστορία του ESM", μια καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στη δημιουργία του ESM αλλά και του έργου του κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί «μεγάλο κομμάτι» του βιβλίου, καθώς ήταν «μεγάλο κομμάτι» και της ιστορίας του ESM. Όπως είπε, η Ελλάδα έλαβε περισσότερα από τα δύο τρίτα των κεφαλαίων που εκταμίευσε ο ESM (περισσότερα από 200 δισ. από συνολικά 295 δισ. σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα), ενώ επισήμανε και ότι η Ελλάδα χρειάστηκε τρία προγράμματα ενώ οι υπόλοιπες χώρες από ένα. «Αλλά η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα τον προηγούμενο Αύγουστο και ήταν σε θέση να επιστρέψει στις αγορές», είπε, χαρακτηρίζοντας «επιτυχή» την έξοδο αυτή.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, ο Κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι μετά τις εκλογές υπάρχει «αλλαγή πολιτικής» και ότι «η πρόσβαση στις αγορές έχει βελτιωθεί περαιτέρω». Τώρα, συνέχισε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται σε «στενή επαφή» και σε «καλή συνεργασία» με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της επόμενης έκθεσής τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP). «Μένει να εξετάσουμε τον προϋπολογισμό για το 2020, αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει ισχυρή δέσμευση για την εκπλήρωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα είναι εφικτό», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο