LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2020

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται σε «στενή επαφή» με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της επόμενης έκθεσης.

ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ - ESM

Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2020 θα εκπληρώσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Ο Κ. Ρέγκλινγκ παρουσίασε σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το βιβλίο του ΕSM, "Διαφύλαξη του ευρώ σε περιόδους κρίσης. Η εσωτερική ιστορία του ESM", μια καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στη δημιουργία του ESM αλλά και του έργου του κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί «μεγάλο κομμάτι» του βιβλίου, καθώς ήταν «μεγάλο κομμάτι» και της ιστορίας του ESM. Όπως είπε, η Ελλάδα έλαβε περισσότερα από τα δύο τρίτα των κεφαλαίων που εκταμίευσε ο ESM (περισσότερα από 200 δισ. από συνολικά 295 δισ. σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα), ενώ επισήμανε και ότι η Ελλάδα χρειάστηκε τρία προγράμματα ενώ οι υπόλοιπες χώρες από ένα. «Αλλά η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα τον προηγούμενο Αύγουστο και ήταν σε θέση να επιστρέψει στις αγορές», είπε, χαρακτηρίζοντας «επιτυχή» την έξοδο αυτή.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, ο Κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι μετά τις εκλογές υπάρχει «αλλαγή πολιτικής» και ότι «η πρόσβαση στις αγορές έχει βελτιωθεί περαιτέρω». Τώρα, συνέχισε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται σε «στενή επαφή» και σε «καλή συνεργασία» με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της επόμενης έκθεσής τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP). «Μένει να εξετάσουμε τον προϋπολογισμό για το 2020, αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει ισχυρή δέσμευση για την εκπλήρωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα είναι εφικτό», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο