LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 14:35 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2019 14:35

Ένταση και χημικά στην φοιτητική πορεία στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ της Αστυνομίας και φοιτητών έξω από την Βουλή.

ΥΜΑΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Μικρής επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οι οποία πραγματοποίησαν πορεία.

Φοιτητές μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να τους απωθήσουν, για να περάσουν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια συμμετείχαν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Φοιτητές, που διαμαρτυρόταν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πέταξαν μπογιές προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών.

ΥΜΑΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΕΛ.ΑΣ: δεχθήκαμε επίθεση – τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωση της για τα σημερινά επεισόδια, αναφέρει τα εξής:

Κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης - πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Ιδιώτης διακομίστηκε στο Κ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.

ΥΜΑΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σε ανακοίνωση του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής πορείας στην Αθήνα, αναφέρει ότι «σήμερα ο νόμος και η τάξη ανοίγουν κεφάλια φοιτητών» και συμπληρώνει.

«Μέλος της νεολαίας του ΜέΡΑ25 τραυματίστηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αιμόφυρτη κατάσταση κατά την διάρκεια της πορείας των φοιτητών έναντι των μνημονιακών εκτρωμάτων που προωθεί η Κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας.

"Συγχαρητήρια" στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον "επιχειρησιακό" της Υπουργό για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα».

ΥΜΑΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΥΜΑΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο