LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 14:02

Στον φυλακισμένο διανοούμενο Ιλχάμ Τότι το βραβείο Ζαχάροφ

Το Σεπτέμβριο είχε τιμηθεί με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου. Ανάλογη αντίδραση αναμένεται και τώρα.

Βραβείο Ζαχάροφ - Ιλχάμ Τότι

Τον Ουιγούρο διανοούμενο Ιλχάμ Τότι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Πεκίνο σε ισόβια κάθειρξη για «αυτονομιστική δράση», τιμά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο Ζαχάροφ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πρώην καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, ο Ιλχάμ Τότι καταδικάσθηκε το 2014 από την κινεζική δικαιοσύνη έπειτα από δίκη που προκάλεσε την κατακραυγή κυβερνήσεων και οργανώσεων για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δια στόματος του προέδρου του Νταβίντ Σασόλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του Τότι. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τού εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του για το έργο του και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του από τις κινεζικές αρχές», δήλωσε ο Νταβίντ Σασόλι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τονίζοντας ότι ο πανεπιστημιακός αφοσιώθηκε «στην βελτίωση της κατανόησης ανάμεσα στους Ουιγούρους και τους Χαν στην Κίνα».

Βραβείο Ζαχάροφ - Ιλχάμ Τότι

Ο Ιλχάμ Τότι τιμήθηκε τον Σεπτέμβριο και με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ του Συμβουλίου της Ευρώπης από κοινού με την Πρωτοβουλία των Νέων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η βράβευσή του προκάλεσε την οργή του Πεκίνου τον περασμένο μήνα. Ανάλογη οργισμένη αντίδραση αναμένεται και τώρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο