LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2019 09:18

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρέτησαν ξανά στρατιωτικά στον αγώνα με τη Γαλλία!

Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Τουρκίας, προκάλεσαν ξανά με την κίνηση τους, παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν.

Euro 2020 - Γαλλία - Τουρκία - στρατιωτικός χαιρετισμός

Την περασμένη εβδομάδα η κίνηση των Τούρκων διεθνών να χαιρετήσουν στρατιωτικά μετά την νίκη τους με 1-0 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2020, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία φιλάθλων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, τάχθηκε κατά την συγκεκριμένης επιλογής, η οποία εμπεριέχει σαφές υπονούμενο στήριξης και συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο, Κούρδοι.

Μάλιστα η UEFA είπε μέσω αξιωματούχων της, ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμωρίας της τουρκικής εθνικής ομάδας.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτές άφησαν αδιάφορους τους Τούρκους διεθνείς, οι οποίοι αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γαλλία για την ίδια διοργάνωση, επανέλαβαν παρόμοια συμπεριφορά.

Μόλις ο Καάν Αϊχάν ισοφάρισε, Τούρκοι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ και σηκώνοντας το δεξί χέρι χαιρέτησαν στρατιωτικά, σε μία εικόνα που έκανε τον γύρο του πλανήτη μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Euro 2020 - Γαλλία - Τουρκία - στρατιωτικός χαιρετισμός

Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της αντίθετης στάσης που έχει εκφράσει η γαλλική κυβέρνηση στην επίθεση της Τουρκίας. Όμως οι Τούρκοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν άψογη συμπεριφορά, επικροτώντας την «Μασσαλιώτιδα» πριν την έναρξη του αγώνα.

Το μοναδικό... εξωαγωνιστικό περιστατικό, σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά, με την ανάρτηση ενός φιλοκουρδικού πανό, στο οποίο μπορούσε κανείς να διαβάσει την -γραμμένη με κόκκινα γράμματα- φράση «Σταματήστε να σκοτώνετε τους Κούρδους».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο