LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:17 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ριχάρδος: την πλήρη απαλλαγή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ίδια πρόταση υπέβαλλε ο αρμόδιος εισαγγελέας και για τους 62 συγκατηγορούμενους του για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Ριχάρδος - χρυσός

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του, επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων, Ριχάρδο Μυλωνά, υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.

Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπ. Παιδείας: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών11:42Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει την Γάζα, αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του 11:28Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από σύγκρουση μοτοσικλέτας με πατίνι 11:14Η SpaceX εκτόξευσε ένα αμερικανικό διαστημικό μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος11:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος έπειτα από καταγγελία για βιασμό 14χρονης10:45Γρεβενά: Σε εξέλιξη η φωτιά στην τοποθεσία Κακοπλεύρι της δημοτικής ενότητας Περιβολίου10:31Φωτιά στο Παρανέστι Δράμας10:17Ιωάννινα: Κορμός οξιάς καταπλάκωσε ξυλοκόπο10:03Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μετακομίζει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ09:48Βολός: Μηχανάκι παρέσυρε 8χρονο - Αναζητείται ο οδηγός09:34Ρόδος: Αγρια επίθεση σε δύο νεαρούς τουρίστες από έξι αγνώστους έξω από μπαρ09:20Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 198 χιλιόμετρα στην Αθηνών - Λαμίας - Τον σταμάτησαν και του πήραν το δίπλωμα09:04Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ μοίρασε πίτσες και μπέργκερ σε στρατιωτικούς κι αστυνομικούς08:50ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου08:35Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή08:20Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο