LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:17 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ριχάρδος: την πλήρη απαλλαγή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ίδια πρόταση υπέβαλλε ο αρμόδιος εισαγγελέας και για τους 62 συγκατηγορούμενους του για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Ριχάρδος - χρυσός

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του, επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων, Ριχάρδο Μυλωνά, υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.

Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του "NextGenerationEU"10:01Τραγωδία στο Πέραμα: Μία νεκρή έπειτα από ανατροπή φορτηγού (βίντεο)09:47Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη09:33Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο