LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:17 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ριχάρδος: την πλήρη απαλλαγή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ίδια πρόταση υπέβαλλε ο αρμόδιος εισαγγελέας και για τους 62 συγκατηγορούμενους του για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Ριχάρδος - χρυσός

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του, επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων, Ριχάρδο Μυλωνά, υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.

Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Στην υποδοχή της φρεγάτας Κίμων σήμερα Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο