LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2019 10:06

Σταϊκούρας: κανένα δημοσιονομικό κενό το 2020

Ο ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα περιλαμβάνονται όλα οι παροχές που έχουν ανακοινωθεί.

Ευρώ - χρήματα

Στη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό το 2020, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2020 στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό θα περιλαμβάνονται όλες οι ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες, υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα αυτά είναι απολύτως διασφαλισμένα.

Αναφορικά με το ύψος του αφορολόγητου, ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει πως όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο που θα έχει η οικογένεια.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται βέβαιος πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2020 τονίζοντας ότι «την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ εγγυώνται και η καλή "βάση" που θα δημιουργήσει το 2019 η θετική πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και των εισπράξεων ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της και ένα «οπλοστάσιο» ενισχυτικών μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται η μεταφορά δαπανών από το 2020 στο 2019 λόγω της καλής δημοσιονομικής πορείας, ο καλύτερος έλεγχος των δαπανών και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μέσα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πρόσθετος σύμμαχος στην επίτευξη των στόχων του οικονομικού επιτελείου θα είναι η αξιοποίηση των εισροών από τα κέρδη των ομολόγων (τα ANFA’s), υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει την άμεση νομοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου «Ηρακλής» για την μείωση των κόκκινων δανείων ενώ καθησυχάζει τους συνταξιούχους λέγοντας πως  η «13η σύνταξη» δεν θα περικοπεί το 2020 αλλά θα μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των απόμαχων της εργασίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τενεσί: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής πυρομαχικών - Νεκροί και αγνοούμενοι09:25Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής (βίντεο)09:11Λεωφόρος Συγγρού: Φωτιά σε υπόγεια διάβαση (εικόνες)08:57Λαύριο: Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή - Νεκρός ο οδηγός που καρφώθηκε σε φανάρι08:43Nico: Από τη μπανάνα του Warhol στη δική της μουσική παρακαταθήκη08:29Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:15Oλυμπιακός: Θρίαμβος κόντρα στην Dubai BC με 86-67 στον πρώτο αγώνα εντός έδρας του στην Euroleague23:59Θανατηφόρο στα Τρίκαλα - Λύθηκε το χειρόφρενο του φορτηγού του και τον παρέσυρε23:44Γαλλία: Ο Μακρόν διόρισε ξανά στην θέση του Πρωθυπουργού τον Σεμπαστιάν Λεκορνί23:30Πρωταθλήτρια ακρίβειας η Ελλάδα23:16Ηνωμένο Βασίλειο: Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Τζον Λοτζ23:0224ωρη απεργία στις 14 Οκτωβρίου - Πως θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς22:48Εύβοια: Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας που έπεσε από δέντρο22:34Κρήτη: Συγνώμη με καθυστέρηση από τον οδηγό της Πόρσε, που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο22:20Εθνική ελπίδων (Κ21): Ιστορική νίκη επί της Γερμανίας22:05Τέμπη: Νέο εξώδικο στο Υπουργείο Μεταφορών, έστειλαν συγγενείς θυμάτων για την πυρασφάλεια στα βαγόνια των τρένων21:51Μαγνησία: Επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στο Βενετό 21:37Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου21:23Μπαπέ: Αφήστε ήσυχο τον Γιαμάλ, στο ποδόσφαιρο είναι σπουδαίος παίκτης αλλά στη ζωή είναι ένα 18χρονο παιδί21:09Ο ΑΝΤ1 στα Φάρσαλα: Ο Φόβος των κτηνοτρόφων για την ευλογιά20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο