LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2019 17:25

“Εδώ Βρυξέλλες”...

Η Μαρία Αρώνη, ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην "καρδιά" της ΕΕ, μεταδίδει μικρές και μεγάλες ειδήσεις που αφορούν τις ζωές όλων μας.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”. 

Αποδυναμωμένη εμφανίζεται η ομάδα της φον ντερ Λάιεν    

Μετά την απόρριψη για λόγους «σύγκρουσης συμφερόντων» του Ούγγρου υποψήφιου επιτρόπου, Λάζλο Τροσάνι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βικτόρ Ορμπάν, πρότεινε για επίτροπο Διεύρυνσης και Γειτονίας, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της χώρας στην ΕΕ, Ολιβιέ Βαρχέλι. Ο νέος υποψήφιος επίτροπος θα συναντηθεί πρώτα με την μέλλουσα πρόεδρο της Επιτροπής, φον ντερ Λάιεν, πρωτού οριστεί η ημερομηνία ακρόασής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και την υποψηφιότητα της Ρουμάνας σοσιαλδημοκράτη Ροβάνα Πλουμπ (Μεταφορές), όμως ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνες δεν έχει ακόμα προτείνει νέο επίτροπο.

Σημειώνεται ότι η Ροβάνα Πλουμπ απορρίφθηκε για προβληματικά δάνεια, ενώ ο Ούγγρος συντηρητικός, Λάζλο Τροσάνι, για τις σχέσεις του με το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε το 1991, πριν αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Ορμπάν. Το γεγονός αυτό θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα τις ακροάσεις των υποψήφιων επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως τις 15 Οκτωβρίου (από τις 8 Οκτωβρίου που ήταν προγραμματισμένο).

Εξάλλου, σήμερα περνά από ακρόαση στην Ευρωβουλή ο Πολωνός Γιάνους Βολτσισόφσκι (Αγροτική Πολιτική), για τον οποίον η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης), έδωσε το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του Πολωνού Γιάνους Βολτσισόφσκι (Αγροτική Πολιτική), ζητώντας την κάλυψη εκ μέρους του ταξιδιωτικών εξόδων ύψους 11.250 ευρώ, για να μην προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον του.

Η OLAF διεξάγει έρευνα και για τη Γαλλίδα υποψήφια, Σιλβί Γκουλάρ (Εσωτερική Αγορά), η οποία έχει υπάρξει επίσης ευρωβουλευτής. Ο φάκελός της παραμένει ανοικτός, αλλά η ίδια επέστρεψε το ποσόν των 45.000 των αδικαιολογήτως καταυληθέντων σε αυτήν εξόδων. Η Σιλβί Γκουλάρ έλαβε το πράσινο φως της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής και η ακρόασή της θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα για κατηγορίες για διαφθορά κατά του Βέλγου Ντιντιέ Ρέιντερς (Δικαιοσύνη), αυτή τέθηκε στο αρχείο την περασμένη Παρασκευή. 

Τέλος, ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ, υποψήφιος ως νέος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, βαρύνεται με την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για την πώληση μετοχών μιας εταιρείας στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο συμμετείχε λίγο πριν κηρύξει στάση πληρωμών.

Μέτρα για λιγότερο ενεργοβόρες οικιακές συσκευές στην ΕΕ 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέα μέτρα για να παρατείνει τη ζωή πολλών οικιακών συσκευών στην καθημερινή ζωή και να τα κάνει λιγότερο ενεργοβόρα. Ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, τηλεοράσεις και άλλες οικιακές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ, για πρώτη φορά θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις επιδιόρθωσης και ανακύκλωσης.

Οι κανόνες αυτοί θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες και εκτιμάται ότι θα επιτύχει μια ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας ισοδύναμη με την κατανάλωση ενέργειας της Δανίας (167 TWh έτος έως το 2030). Για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, αυτό αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, μέση εξοικονόμηση 150 ευρώ ετησίως στους λογαριασμούς τους για ενέργεια. Η κατανάλωση νερού εμπίπτει επίσης στο πεδίο εφαρμογής της νέας νομοθεσίας: τα ισχύοντα μέτρα καθορίζουν τη μέγιστη κατανάλωση ανά κύκλο. 

Χρεοκοπία της θυγατρικής THOMAS COOK στο Βέλγιο

Την πτώχευση της Thomas Cook στο Βέλγιο - της μεγαλύτερης θυγατρικής του βρετανικού ταξιδιωτικού πράκτορα στη χώρα που απασχολεί περίπου 500 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα το Εμπορικό Δικαστήριο στο Βέλγιο. Συνολικά, στο Βέλγιο οι απώλειες θέσεων εργασίας κι από άλλες θυγατρικές της Thomas Cook ανέρχονται στις 600.  Σύμφωνα με το  Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Βelga), περίπου 10.500 Βέλγοι που βρίσκονταν στο εξωτερικό έχουν ήδη επιστρέψει με ενέργειες του Ταμείου Εγγύησης Ταξιδιών ενώ γίνονται ενέργειες να επσιτρέψουν και οι τελευταίοι τουρίστες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους 280 στην Ελλάδα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο