LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2019 17:54

Δανειστές: Παραγωγικές οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση

Ο στενός διάλογος για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί, σημειώνει η Κομισιόν.

Ακρόπολη - Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελληνική σημαία

Για παραγωγικές συζητήσεις, για πρόοδο αλλά και για διάλογο που θα συνεχισθεί εν όψει και της κατάθεσης του σχεδίου προϋπολογισμού στην Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου κάνουν λόγο οι θεσμοί στην κοινή δήλωση τους μετά την 3ήμερη αποστολή στην Αθήνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Στελέχη της ΕΚΤ συμμετείχαν στην αποστολή σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ και, ως εκ τούτου, παρείχαν εμπειρογνωσία σχετικά με τις πολιτικές για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και μακροοικονομικώς κρίσιμα ζητήματα, όπως τους κύριους δημοσιονομικούς στόχους και τις ανάγκες βιωσιμότητας και χρηματοδότησης.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, για την τέταρτη μεταπρογραμματική αποστολή στην Ελλάδα.  Στελέχη του ΔΝΤ συμμετείχαν στο πλαίσιο του κύκλου εποπτείας του, δυνάμει του άρθρου IV. Στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχαν στο πλαίσιο του σχετικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Η αποστολή προετοιμάστηκε μέσω τεχνικών συζητήσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα και επίσης χρησίμευσε ως διερευνητική αποστολή όσον αφορά την έκθεση για τη χώρα το 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

Κατά την αποστολή πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση, με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και με τις κύριες προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, καθώς και με τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, όπως η πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα κατά την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας.

Οι συζητήσεις περιελάμβαναν και τη δημοσιονομική κατάσταση και προοπτικές, και θα συμβάλουν στην προετοιμασία του σχεδίου δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας για το 2020, το οποίο πρόκειται να υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, μαζί με εκείνα όλων των υπόλοιπων κρατών μελών.

Η αποστολή είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των τραπεζών ―και να τους ενημερώσει σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής τους στην περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος― αλλά και να ανταλλάξει απόψεις επί βασικών ζητημάτων πολιτικής.

Ο στενός διάλογος για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί και μάλιστα σε τακτική βάση. Η τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί το φθινόπωρο.

Με βάση την ολοκλήρωση των συμφωνημένων δεσμεύσεων, η Ευρωομάδα θα μπορεί να στηριχτεί στην έκθεση αυτή προκειμένου να αποφασίσει τη μεταφορά ισοδύναμου εισοδήματος SMP-ANFA και την κατάργηση της προσαύξησης επιτοκίου για ορισμένα δάνεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο