LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2019 15:37

Νέα hot spots στην ηπειρωτική Ελλάδα

Σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας.

Λέσβος - Μόρια - Hot spot

Στη δημιουργία περίπου 2.000 νέων θέσεων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι θέσεις προκύπτουν από την επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο προχωρά σε επεκτάσεις των υπαρχουσών δομών σε Καβάλα, Σέρρες και Βέροια. Στις δομές τοποθετούνται κοντέινερ για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο. 

Επίσης, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα γίνουν συμπτύξεις θέσεων στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας, μέσω αλλαγής του προτύπου που ίσχυε για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα και με το επίπεδο κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο πολλά κοντέινερ θα μπορούν να φιλοξενήσουν τελικά οκτώ αντί για έξι άτομα. Επιπλέον, θα παραχωρηθούν αρκετά από τα διοικητικά κοντέινερ στις δομές για τη στέγαση αιτούντων άσυλο. 

Πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι το υπουργείο θα αλλάξει και τον τρόπο κατανομής των αιτούντων στις δομές της ενδοχώρας, καθώς όσοι φεύγουν από τα νησιά δεν θα μετακινούνται σε όποια περιοχή θελήσουν, αλλά όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Θα υπάρχει ωστόσο πρόβλεψη για μετακίνηση όσων το ζητήσουν σε περιοχές, όπου ζουν συγγενικά τους πρόσωπα. 

Με τις παραπάνω αλλαγές το υπουργείο θα επιχειρήσει να καλύψει κενές θέσεις σε δομές, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες και πληθώρα κενών θέσεων σε άλλες. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει αναρτήσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στην ιστοσελίδα του για τον Αύγουστο του 2019, ορισμένες δομές εμφανίζουν πληρότητα μεγαλύτερη του 100% (για παράδειγμα η Μαλακάσα 109,69% και η Αλεξάνδρεια 103,58%), ενώ σε άλλες διαμένουν πολύ λιγότεροι πρόσφυγες από τις διαθέσιμες θέσεις (π.χ. Κατσικάς 73,17% πληρότητα, Σκαραμαγκάς 76,28%, Σχιστό 79,18%, Καβάλα 79,69%). 

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας περισσότερων θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών και με στόχο να υπάρξει ευρύτερος συντονισμός για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, οργανώνεται αύριο σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να υποδείξουν περιοχές για τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας, ώστε να υπάρξει κατανομή των καμπς σε όλη τη χώρα, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ζητήσει να ακούσει και τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών γύρω από το ζήτημα.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σητεία: Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του ημιβυθισμένου “MN KOSTAS”16:44Λαβρόφ για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι: Θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση των διαπραγματεύσεων16:31Φωτιά στην Ηλεία16:17Ιαπωνία: Μια εξαιρετικά λαμπρή πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό (βίντεο)16:03Αττική: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδων της τουρκικής μαφίας – Έξι συλληφθέντες μέχρι στιγμής15:49Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)15:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:21Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν15:07Σοκαριστικό τροχαίο στην Κυπαρισσία: 74χρονος "καρφώθηκε" σε κολώνα και εκτινάχθηκε (εικόνες)14:52Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν Σ. Φάμελλος και Δ. Κουτσούμπας14:38Ο Τραμπ προτείνει τη Βουδαπέστη για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι14:24Αφιέρωμα στο 33ο τουρνουά Ακρόπολις: Η ώρα του Αντετοκούνμπο14:10Σκουπίδια στο Ηράκλειο: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι έλεγχοι13:56Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28Γαύδος: Νέο περιστατικό διάσωσης – 25 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά13:14Πορτογαλία: Τρίτος νεκρός από τις πυρκαγιές13:00Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος12:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο