LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2019 10:26

Μεγάλη φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στη Γαλλία (εικόνες)

Στις φλόγες τυλίχθηκε εργοστάσιο στη Γαλλία. Εκκενώθηκε ολόκληρη περιοχή.

φωτιά - χημικό εργοστάσιο - Γαλλία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό πολύ σοβαρό και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Ο Ντιράν πρόσθεσε ότι τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς «ένα γιγάντιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή», όπου ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό».

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές.

Περίπου 130 πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο εργοστάσιο για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Οι γαλλικές αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει «κίνδυνος να μολυνθεί ο Σηκουάνας» εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη εναντίον της φωτιάς και υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο Σηκουάνας λόγω της υπερχείλισης των λεκανών κατακράτησης», δήλωσε στον Τύπο ο νομάρχης της Νορμανδίας Πιέρ-Αντρέ Ντιράν. Ο Σηκουάνας, ένας από τους κύριους ποταμούς της Γαλλίας, διαρρέει το Παρίσι και στη συνέχεια τη Ρουέν, ενώ εκβάλλει στη Μάγχη στο ύψος του λιμανιού της Χάβρης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο