LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 16:15 | Ανανέωση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 16:52

Θεοδωρικάκος: όνειρο πολλών γενεών η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Υπ. Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού και του έδωσε διαβεβαιώσεις για την αξιοποίηση του χώρου που θα ελευθερωθεί. "Όχι" στην λύση του Ασπρόπυργου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ

Το δημαρχείο Κορυδαλλού επισκέφθηκε το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου, Νίκου Χουρσαλά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υποδεχόμενος τον Υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, τον ευχαρίστησε για την στενή συνεργασία που έχουν από την πρώτη ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Έθεσε τα προβλήματα που έχει ο δήμος, όπως το πρόβλημα προσωπικού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας και το μεγάλο πρόβλημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Χουρσαλάς στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πάνδημο αίτημα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσε το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου και ανέδειξε το πρόβλημα έλλειψης σχολικών αιθουσών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χώροι για να κατασκευαστούν.

Στη συζήτηση που έγινε, ετέθη και το πρόβλημα της παραβατικότητας που υπάρχει στην περιοχή του Σχιστού.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετέφερε στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, το οποίο αποτυπώνεται με τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών.

ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, είπε ότι η απομάκρυνση των φυλακών αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους κατοίκους της περιοχής. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που φάνταζε όνειρο για τους κατοίκους του Κορυδαλλού» επεσήμανε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και έχουν συνδράμει όλες οι Κυβερνήσεις σε αυτόν τον τομέα όπως έχουν συνδράμει και όλες οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές, αλλά αυτή η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη». 

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου, που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε τη στάση των δημοτικών παρατάξεων και το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί στο δήμο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων επ’ ωφελεία των πολιτών.

«Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που οφείλουμε όλοι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αυτό ήταν και το νόημα της νομοθετικής παρέμβασης που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτή η Κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει τη συνεργασία και τη σύγκλιση παρατάξεων. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό των πολιτών, αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ

Γιώργος Τσίπρας: “Όχι” στην μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

«Όχι στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Όχι άλλη επιβάρυνση. Η Δυτική Αττική πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αθήνας», αναφέρει σε δήλωση του ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η μεταφορά των φυλακών εκτός των πόλεων και του αστικού ιστού αποτελεί μια θετική διεθνή τάση και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού. Η φημολογούμενη μεταφορά τους στη Δυτική Αττική αποτελεί την ωμή συνέχεια μιας πολιτικής δεκαετιών που θέλει την περιοχή έναν τόπο που η κεντρική εξουσία ξεφορτώνει κάθε οχλούσα και επιβαρυντική δραστηριότητα και εγκαταστάσεις, θεωρώντας προφανώς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «είναι ήδη τόσα πολλά και τέτοια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπρόπυργου, προβλήματα περιβαλλοντικά, χωροταξικά, εγκληματικότητας, ώστε η μεταφορά, το ξεφόρτωμα και των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή ξεχειλίζει το ποτήρι. Υπάρχουν πλήθος περιοχών όπου μπορούν να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού αλλά και εκτός Δυτικής Αττικής. Αντί να σκέφτονται τη Δυτική Αττική κάθε φορά που πρέπει να απαλλάξουν περιοχές της Αθήνας, των βορείων, νοτίων και ανατολικών προαστίων της από επιβαρυντικές εγκαταστάσεις, ας αρχίσουν να σκέφτονται πώς μπορούν να ανακουφίσουν τη Δυτική Αττική από τα ήδη πολλαπλά προβλήματα και στρεβλώσεις».

“Η συνολική ανάταξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στα αποτελέσματα του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Αττικής, μέρος των οποίων είχαν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασπρόπυργο, η διάθεση τμήματος του παράλιου μετώπου στο λαό της Ελευσίνας & η διακοπή έρευνας εξόρυξης βωξιτών στα Γεράνεια όρη», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο