LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 15:39

Συστάσεις Τασούλα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και σε υπουργούς

Οι κινήσεις του ΠτΒ για το “αίμα στα Εξάρχεια”. Προειδοποίηση και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε αρχίζει “Η ώρα του Πρωθυπουργού”.

Τασούλας - Μαρκόπουλος

Συστάσεις στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο για τις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μετά και την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο κ. Μαρκόπουλος δεν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε να μην «δίνονται αφορμές για δηλώσεις που μπορούν να παρερμηνευθούν». Έκανε δε, γνωστό πως ανάλογες συστάσεις έγιναν και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία προσώπων που συνόδευε στη Βουλή, στους αστυνομικούς του Κοινοβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εργασιών της Βουλής κι όπως έγινε γνωστό στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινά στην Ολομέλεια η «ώρα του πρωθυπουργού», ενώ θα επιχειρηθεί να μπει ένα τέλος στους υπουργούς που αποφεύγουν “όπως ο διάολος το λιβάνι” τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται δεκτή η δικαιολογία που προβάλλουν οι περισσότεροι υπουργοί περί «φόρτου εργασίας» και πως μόνη αιτιολογία που θα γίνεται αποδεκτή θα είναι απουσία στο εξωτερικό. Κυρώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, ωστόσο, θα δίνεται μια ευκαιρία στους υπουργούς να προσέλθουν μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε ότι αφορά στην «ώρα του πρωθυπουργού» μέχρι στιγμής, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, έχουν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τη ΔΕΗ και μια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για την ΕΥΠ.

Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε ακόμη, ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προκειμένου μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η μια και μοναδική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 39 υπό αναθεώρηση άρθρα. Εξ αυτών τα 33 κρίθηκαν αναθεωρητέα από την προηγούμενη προτείνουσα Βουλή με 151 ψήφους και απαιτούν 180 στην παρούσα, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα χρειαστούν 151 ψήφους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Πολωνία αναχαίτισε ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα16:26Βιετνάμ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 11 αγνοούμενοι, από τις πλημμύρες16:12Περιστέρι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα15:58Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ανακοπή την ώρα της γυμναστικής 15:44Κώστας Τσιάρας: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φάκελος με στοιχεία, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων15:30Νέα απάτη με “χακαρισμένους φίλους” οι οποίοι απαιτούν επειγόντως χρήματα15:16Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης15:02Κατερίνη: Σήκωσε το τηλέφωνο και…έχασε 57.000 ευρώ14:48Το Ισραήλ παρέδωσε στη Γάζα 30 σορούς Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα με τα λείψανα δύο ομήρων14:34ΕΛΤΑ: Επικοινωνία προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής14:20Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα14:06Χρυσοχοΐδης: Θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία13:52Ατύχημα στο λιμάνι Ηρακλείου: Οδηγός φορτηγού γλίστρησε και τραυματίστηκε13:38ΕΛΤΑ: Θύελλα αντιδράσεων για το "λουκέτο" σε 204 καταστήματα13:24Κακλαμάνης: Ο Γιάννης Καβαρατζής ξεχώρισε για το ακέραιο ήθος, την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά του13:10Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού- Βρέθηκε αυτοσχέδιο σουβλί12:56Ηγουμενίτσα: Συμπλοκή μεταξύ μαθητών σε σχολείο12:42Λάρισα: 41χρονος κυνηγούσε με τσεκούρι γυναίκα στο δρόμο - Του χρωστούσε λεφτά12:28Τέμπη: Νέα ποινική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή12:14Κωστής Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι μονόδρομος να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη12:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο