LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2019 14:43

Πέθανε ο Πέτερ Λίντμπεργκ

Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος που «έγραψε ιστορία» στο χώρο της μόδας.

Πέτερ Λίντμπεργκ

Πέθανε χθες σε ηλικία 74 ετών ο φωτογράφος μόδας Πέτερ Λίντμπεργκ, γνωστός για τις μαυρόασπρες φωτογραφίες διάσημων μοντέλων, ανακοίνωσε σήμερα στο AFP η οικογένειά του. Νωρίτερα, η είδηση του θανάτου του δημοσιοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram μαζί με μια από τις φωτογραφίες του.

Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Γερμανικής καταγωγής, αλλά γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολυάριθμα περιοδικά μόδας (Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Rolling Stone, Ιnterview, W, The New Yorker κλπ) και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό διαφημίσεων καθώς και σε τρία ημερολόγια Pirelli: το 1996, το 2002 και το 2017.

Ήταν ενεργός μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν φωτογράφισε όλες τις γυναίκες που εμφανίστηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του βρετανικού περιοδικού Vogue, στο οποίο τον ρόλο φιλοξενούμενου αρχισυντάκτη είχε η Μέγκαν Μαρκλ, η δούκισσα του Σάσεξ.

Το τεύχος ήταν αφιερωμένο στις "δυνάμεις για αλλαγή": τις γυναίκες-- δημόσια πρόσωπα που με το έργο τους κάνουν τη διαφορά. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι διασημότητες του Χόλιγουντ Σάλμα Χάγιεκ και Τζέιν Φόντα, η ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Λίντμπεργκ φωτογράφισε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, μοντέλα και άλλα διάσημα πρόσωπα για κάποιο εξώφυλλο ή αφιέρωμα της Vogue.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα εξώφυλλα αυτά ήταν τον Ιανουάριο του 1990 με την Λίντα Εβαντζελίστα, την Ναόμι Κάμπελ, την Σίντι Κρόφορντ, την Κρίστι Τέρλινγκτον και την Τατιάνα Πάτιτζ--όλες τότε νεαρά μοντέλα--τις οποίες για πρώτη φορά φωτογράφιζε όλες μαζί ο Λίντμπεργκ.

Τα μοντέλα του περιελάμβαναν και γαλαζοαίματους. Ο Λίντμπεργκ φωτογράφησε την Μέγκαν Μαρκλ για το εξώφυλλο του Vanity Fair στο τεύχος Οκτωβρίου του 2017.

Γνωστός για την δραστική αλλαγή των στάνταρντ της φωτογραφίας μόδας, αφαιρώντας της κάποιες φορές την υπερβολική επεξεργασία, κάποτε είχε πει: "αυτή θα πρέπει να είναι η ευθύνη των σημερινών φωτογράφων, να απελευθερώνουν τις γυναίκες, και τελικά τους πάντες, από την τρομοκρατία της νεότητας και της τελειότητας".

Απέφευγε τα στερεότυπα και του άρεσε να φωτογραφίζει τις γυναίκες σχεδόν χωρίς καθόλου μακιγιάζ αναδεικνύοντας, αντίθετα, την φυσική ομορφιά τους.

Τον Φεβρουάριο εμφανίστηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τον ίδιο με τίτλο "Ιστορίες Γυναικών". Ο Λίντμπεργκ είχε επίσης σκηνοθετήσει ταινίες και ντοκιμαντέρ. Λάτρης του γερμανικού κινηματογράφου και της γλυπτικής, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και στη συνέχεια προσλήφθηκε από το περιοδικό Stern ως φωτογράφος και συνεργαζόταν εκείνη την εποχή με μεγάλα ονόματα όπως ο Χέλμουτ Νιούτον και ο Γκι Μπουρντέν. Την δεκαετία του '70, ο Λίντμπεργκ εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”Σήμερα 08:10 | Τοπικά Νέα

Ο δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο