LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2019 12:02

Νεκρή 34χρονη σε τελετή εξαγνισμού πνεύματος

Ο ρόλος της 50χρονης που διοργάνωσε την τελετή έναντι αμοιβής και το παραισθησιογόνο ρόφημα που προφέρθηκε στους συμμετέχοντες.

AP - Ayahuasca - παραισθησιογόνο

Συνεχίζονται οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου 34χρονης από τη Λετονία που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στη περιοχή Βεργίνα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου «η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης και καταβάλλονται προσπάθειες προς εντοπισμό των 20 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν στην “τελετή εξαγνισμού πνεύματος” που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα».

Πρόσθεσε ότι «τα τεκμήρια που έχουν ληφθεί από τη σωρό της 34χρονης από τη Λετονία, στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε κατά πόσον υπήρχαν οποιεσδήποτε ουσίες στον οργανισμό της».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου «οι πλείστοι από τα 20 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην τελετή ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Έχουμε ήδη εντοπίσει 5-6 άτομα από τα οποία λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης».

Από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία ότι σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.

Ακόμα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, την Τετάρτη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μία γυναίκα από τη Ρωσία ηλικίας 50 χρόνων που διαμένει στη Λεμεσό, για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Ωστόσο η 50χρονη που είναι έγκυος, διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που συνεδρίασε στην κλινική, εξέδωσε διάταγμα κράτησης της για έξι ημέρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε πως η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό και διενήργησε έρευνες στο διαμέρισμα. Από τη σκηνή λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και άλλα αντικείμενα της 50χρονης ύποπτης, η οποία είχε διοργανώσει την τελετή.

Ανέφερε ακόμα ότι «τα τεκμήρια θα σταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ με την ολοκλήρωση των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και με τη συμπλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω».

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.   

Εξάλλου ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία για ένα άτομο από την Κολομβία, το οποίο φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία θα ζητήσει την συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό και σύλληψη του.

Ερωτηθείς για την ουσία που εντοπίστηκε στο ρόφημα που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στη τελετή, ο κ. Σεργίδης απάντησε πως «εξ’ όσων γνωρίζουμε φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας αναμένεται να μεταβούν στην ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται η 50χρονη, για να της πάρουν κατάθεση.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή ΑΝΤ1 Κύπρου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙστορική συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Ντόναλντ Τραμπ: Όλα όσα συζήτησαν στον Λευκό ΟίκοΣήμερα 13:49 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τέμπη: Έκλεισε η ανάκριση - Αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτωνΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις προκαλεί τις τελευταίες ώρες η διαβίβαση του φακέλου στον Πρόεδρο των Εφετών, με στόχο να φθάσει στα δικαστήρια η υπόθεση.

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου ΜητσοτάκηΣήμερα 12:24 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον καλωσόρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ανδρέα, καλή αρχή και καλή δύναμη".

Αθήνα: Συνελήφθη 48χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη ΓαλλίαΣήμερα 16:06 | Ειδήσεις

Ο άνδρας διωκόταν από τις γαλλικές αρχές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Συνελήφθη 48χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Γαλλία16:14Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ16:00Καλλιθέα: Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο μέσα σε καφετέρια - Έγιναν δύο συλλήψεις15:46Ηράκλειο: Σύλληψη 43χρονου έπειτα από χρήση panic button της πρώην συντρόφου του15:32Τέμπη: Έκλεισε η ανάκριση - Αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων15:18Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας – Δυσκολίες στην κυκλοφορία στο ύψος του Αμαρουσίου15:04Φωτιά τώρα στην Άνδρο - Μήνυμα του 11214:50Unicef: Απάνθρωπο να περιμένει κάποιος εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να εγκαταλείψουν τη Γάζα14:36Γαλλία: Επαναπατρίστηκαν 13 γυναίκες και παιδιά από καταυλισμούς τζιχαντιστών στη Συρία14:22Ιστορική συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Ντόναλντ Τραμπ: Όλα όσα συζήτησαν στον Λευκό Οίκο14:08Κρήτη: Λουόμενοι προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν σκάφος με μετανάστες (βίντεο)13:55Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη13:41Τροχαίο στη Μεσογείων: Μηχανή παρέσυρε πεζό13:26Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Βόρεια Γάζα13:12Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος - Είχε αδυναμία... στις δοκούς αλουμινίου12:57Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η μια από τις σορούς που ανασύρθηκαν από τον Θερμαϊκό12:43Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη12:31Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη 13χρονος για παιδική πορνογραφία - Χρησιμοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη12:17Αντετοκούνμπο: Απειλή θανάτου στη γυναίκα του από Τούρκο οπαδό12:03Επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό - Την γρονθοκόπησαν και την έκλεψαν11:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο