LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 08:57 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2019 09:17

Champions League: “έμεινε ζωντανός” ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Άγιαξ

Χαρακτήρα τελικού θα έχει η ρεβάνς στην Ολλανδία. Αύξησε την διαφορά της από την Ελλάδα η Κύπρος στην βαθμολογία της UEFA.

ΑΠΟΕΛ - ΑΓΙΑΞ

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έμεινε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Κύπρο για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Το 0-0, απέναντι στον Άγιαξ, δίνει ελπίδες στον ΑΠΟΕΛ που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το θαύμα. Ο Αίαντας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαζραουί στο 80'. 

Η Μπριζ έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους, καθώς νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την ΛΑΣΚ Λιντς. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Βανάκεν στο 10' με πέναλτι. Στο τελευταίο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η Σλάβια Πράγας έφυγε με το διπλό από την Ρουμανία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Κλουζ. Στο 28' ο Μασοπούστ σημείωσε το τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες.

H ισοπαλία (0-0) του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ στο ΓΣΠ, επέτρεψε στην Κύπρο να αυξήσει τη διαφορά της από την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι 16η με 23.500 βαθμούς(και τρεις ομάδες), ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 15η θέση με 25.000 βαθμούς πλέον (και δύο ομάδες).

Απογοητευμένος από την εμφάνιση του Άγιαξ στο ΓΣΠ παρουσιάστηκε ο, Έρικ Ντε Χάαγκ. «O ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ επικίνδυνος, παίξαμε χωρίς υπομονή, περιμέναμε πιο πολλά αλλά δεν μας βγήκαν», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής. «Αγωνιστήκαμε για τη νίκη αλλά δεν είχαμε την θέληση για να τελειώσουμε την φάση. Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε σωστά. Χάναμε εύκολα την κατοχή της μπάλας και κάναμε τον ΑΠΟΕΛ επικίνδυνο. Είχαμε ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρουσιάσαμε πολλά κενά στην άμυνα και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε αλλά το κάναμε με λάθος τρόπο», πρόσθεσε.

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση αλλά και την ισοπαλία χωρίς γκολ απέναντι στον Άγιαξ, έδωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τόμας Ντολ. «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όλοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση. Τα πρώτα 15 λεπτά είχαμε δυσκολίες, όμως μετά ήμασταν πιο δυνατοί στις διεκδικήσεις. Πιστεύω ότι στο τέλος δεν κλέψαμε την ισοπαλία, την αξίζαμε, ίσως με περισσότερη πίστη και τύχη μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα από τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΕΛ - ΑΓΙΑΞ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση μας και είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεν δεχόμαστε γκολ. Πολλοί στην Ευρώπη δεν περίμεναν να έχουμε αυτή την εικόνα. Ο Άγιαξ είχε την κατοχή αλλά και εμείς κάναμε το παιχνίδι μας. Πάμε στο Άμστερνταμ για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι ένας τελικός. Με απασχολούσε περισσότερο πως αμυνθήκαμε, ξέρουμε πως αγωνίζεται ο Άγιαξ. Δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Άγιαξ να βρεις χώρο να κινηθείς. Τα λάθη που έγιναν μπορούν να γίνουν και στις καλύτερες ομάδες. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο όταν έβγαινε μπροστά ο Άγιαξ. Μίλησα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια ότι μπορούμε να παίξουμε και εμείς ποδόσφαιρο. Δεν χρειαζόταν κάθε φορά να παίζουμε την μακρινή μπαλιά, έχουμε την ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κάναμε καλύτερες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε καλές φάσεις για να σκοράρουμε. Δεν το πετύχαμε αλλά πιστεύω ότι βρεθήκαμε πιο κοντά στη νίκη», πρόσθεσε.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, ξέρουμε ποια ομάδα είναι το φαβορί. Παίζουν στην έδρα τους, όμως εμείς πάμε για ένα τελικό. Αν κάποιος μου έλεγε πριν δύο βδομάδες ότι θα εργαζόμουν στον ΑΠΟΕΛ και θα είχα ένα τελικό στο Άμστερνταμ για να διεκδικήσουμε πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι κάτι εντελώς απίστευτο. Θα αντιμετωπίσουμε μια φανταστική ομάδα στην Ολλανδία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και έχει τη ευκαιρία να διεκδικήσει μια ιστορική πρόκριση. Οι παίκτες ξέρουν να διαχειριστούν την πίεση και το έδειξαν κόντρα στην Καραμπάχ. To 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν την επόμενη βδομάδα».

Αύξησε την διαφορά της η Κύπρος από την Ελλάδα

Η Ελλάδα ξεκίνησε τη σεζόν 2019/20 από την 16η θέση , αφού έχασε για τη τρέχουσα βαθμολογία, μια σχετικά καλή χρονιά που είχε μαζέψει 6.200 βαθμούς. Στόχος της Ελλάδας είναι να βρεθεί στην 15η θέση, αφού εάν δεν τα καταφέρει θα στερηθεί το δεύτερο εισιτήριο στο Champions League, από την σεζόν 2021/22. Η Δανία είναι 14η με 25.500 βαθμούς, 13η πέρασε η Τσεχία (25.900), 12η η Ολλανδία (28.250) και 11η η Αυστρία (28.525), ενώ την χώρα μας ακολουθεί η 17η Κροατία με δύο ομάδες και 22.375 βαθμούς.

Η 14η θέση που τελείωσε η Ελλάδα την περασμένη σεζόν, επιτρέπει στον πρωταθλητή παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2021-22, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο-4ο στο Europa League.

Η 15η θέση επιτρέπει δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League (αλλά ο πρωταθλητής ένα γύρο πίσω), ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2, ενώ η 16η και η 17η στερούν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Tότε η Ελλάδα θα έχει μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2. Όσο για την 11η ή 12η θέση ο πρωταθλητής πάει στα play off του Champions League, ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος και ο τέταρτος του πρωταθλήματος στους προκριματικούς. Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει η Ισπανία με 86.212 βαθμούς, μπροστά από την Αγγλία (74.748) και την Γερμανία (58.927).


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο