LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2019 10:14

Κινεζικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ

Το Πεκίνο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στην πρώην βρετανική αποικία, η οποία βιώνει την σοβαρότερη πολιτική κρίση της ιστορίας της.

Χονγκ Κονγκ - δαιδηλώσεις

Κινεζικές δυνάμεις, κατά τα φαινόμενα της χωροφυλακής, συγκεντρώθηκαν νωρίς σήμερα σε στάδιο της Σεντζέν, μητρόπολης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του αυτόνομου εδάφους του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άνδρες με στρατιωτικές στολές, αρκετές χιλιάδες, περιτριγυρίζονταν από στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τους άνδρες να κινούνται κατά ομάδες πεζή και άλλους με μοτοσικλέτες έξω από το στάδιο, που απέχει λιγότερο από 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ. Δεν είναι σαφής ο λόγος της παρουσίας τους στο σημείο αυτό.

Ύστερα από δύο μήνες διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ υπέρ της δημοκρατίας, το Πεκίνο άφησε τις τελευταίες ημέρες να πλανάται το ενδεχόμενο επέμβασης προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην πρώην βρετανική αποικία.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο με στρατιωτικές οχηματοπομπές να κατευθύνονται προς τη Σεντζέν. Ο κινεζικός στρατός, που έχει μια στρατιωτική βάση αρκετών χιλιάδων ανδρών στο Χονγκ Κονγκ, δεν αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του μεγάλου χρηματοοικονομικού κέντρου της Ασίας παρά μόνο εάν το ζητήσει η τοπική κυβέρνηση.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο. Οι κινητοποιήσεις ακολουθούνται όλο και συχνότερα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από το 2012 που ανέβηκε στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές ζητούν κυρίως την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, τη διεξαγωγή έρευνας για την δράση της αστυνομίας, τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές, καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κυβέρνησης και την οριστική εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, που πυροδότησε το αντικυβερνητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί αρκετές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του Χονγκ Κονγκ, μεταξύ των οποίων μια συγκέντρωση δασκάλων και μία που οργανώνεται από φιλόζωους που ανησυχούν για τα δακρυγόνα που εισπνέουν τα κατοικίδιά τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο