LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2019 21:44

Deutsche Welle: Τιμές που “γδέρνουν” στην Μύκονο

«Σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις», προειδοποιεί τους τουρίστες, προτρέποντάς τους να μην παραγγέλνουν εάν δεν συμβουλευτούν νωρίτερα τον τιμοκατάλογο.

ΜΥΚΟΝΟΣ - ΒΡΑΔΥ

Είναι στα χείλη της διεθνούς τζετ σετ. Για τις ομορφιές της. Για τις αμμώδεις παραλίες της με ονόματα που στέλνουν τους τουρίστες κατ' ευθείαν… στον Παράδεισο, ή στον σούπερ Παράδεισο. Τελευταία, η Μύκονος ξανάρθε στη δημοσιότητα για τις τσουχτερές τιμές της. «98,5 ευρώ μία μερίδα καλαμαράκια; Μα τι καλαμαράκια είναι τέλος πάντως αυτά; Η επικαιρότητα βρίθει τελευταία από τέτοιες ειδήσεις, καθόλου παραδεισένιες», υπογραμμίζει η Deutsche Welle.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αυτό οφείλεται στην υψηλή πελατεία που κατακλύζει κατακαλόκαιρο το νησί. Αστέρες και αστεράκια του κινηματογράφου, είδωλα του αθλητισμού και όποιος τέλος πάντως θέλει να αισθάνεται σε αυτήν την κατηγορία τουριστών και να δείχνει γκλαμουράτος, δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο να πληρώνουν τέτοια ποσά, αδιανόητα για κοινούς θνητούς. Αυτοί βιώνουν δυσάρεστες εκπλήξεις.  Ένα ποτήρι Prosecco 68 ευρώ; Πώς είναι δυνατόν μετά να μην βγάζουν τον καημό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Έτσι ένας Αμερικανός χρήστης, ονόματι Ciscorok, έβγαλε το πάθημά του στο διαδικτυακό τόπο Trip Αdvisor και στο Instagram. Κατά τα γραφόμενά του, πήγε σε μπαρ νοτιοδυτικά του νησιού όπου σέρβιραν στρείδια. Μαζί με φίλους του πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά. Εκτός από στρείδια, ήπιαν μπίρες, έφαγαν τρεις σαλάτες, 6 μερίδες καλαμάρια και παρήγγειλαν 3 μπουκάλια νερό και ένα χυμό ντομάτας.

Το ίδιο αξέχαστος θα τους μείνει και ο λογαριασμός των 836,20 ευρώ! «Να αποφεύγετε αυτήν τη χώρα με κάθε τρόπο και δεν είναι αστείο» ήταν η συμβουλή του, κάτω από τη διεύθυνση του εστιατορίου. Πάνω από 1000 χρήστες τον ευχαρίστησαν για την πληροφορία, άλλοι 290 αξιολόγησαν το εστιατόριο ως το χειρότερο. Υπήρχαν όμως και 552 χρήστες που του έδωσαν την καλύτερη βαθμολογία ως «εξαιρετικό».

Μύκονος - τουρίστας - απόδειξη

Αυτό παρακίνησε τον ρεπόρτερ Πέτερ Γκίζελ του γερμανικού καναλιού Kabel Eins να κάνει κατόπτευση επί τόπου. Πήρε το συνεργείο του και κατέφθασε στο νησί. Το πρώτο που έκανε ήταν να πάει στο εστιατόριο και να απευθύνει τον λόγο στον ιδιοκτήτη. Εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει και έσπρωξε τον κάμεραμαν να βγει από το μαγαζί του. Τελικά ήρθε η αστυνομία, όπως φαίνεται από ένα βίντεο κλιπ του Γκίζελ, και οδήγησε το ρεπόρτερ και το συνεργείο του στο τμήμα. «Ηταν μια δυσάρεστη εμπειρία» είπε. «Μου κατασχέθηκαν η κάμερα και το οπτικό υλικό». Πάντως στα ελληνικά ΜΜΕ ο εστιάτορας μίλησε για την περίπτωση του Αμερικανού. «Παρήγγειλαν 9 κιλά καλαμάρια. Ήταν φρέσκα και κοστίζουν 100 ευρώ το κιλό. Είμαστε το καλύτερο μαγαζί της περιοχής και προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες». Τα μαντάτα έφτασαν μέχρι την Αθήνα και με το επόμενο πλοίο ήρθε ομάδα εφοριακών να ελέγξει τον μαγαζάτορα που τον… αθώωσαν μη βρίσκοντας κάτι το εφοριακά μεμπτό. Γιατί όλες οι τιμές αναγράφονταν κανονικά στον κατάλογο.

«Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε τόσο διηγούνται τουρίστες για λογαριασμούς με αστρονομικές τιμές. Όπως 250 ευρώ για ένα απλό μπλουζάκι. Στην Μύκονο, σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία, οι επισκέπτες πλήρωσαν μέχρι και 1500 ευρώ για ένα εισιτήριο, χωρίς φαγητό και ποτό. Τέτοιες τιμές δεν είναι παράνομες εφόσον αναφέρονται στους καταλόγους. Το ηθικό επιμύθιο είναι ότι πριν καθίσει κανείς σε εστιατόριο θα πρέπει να συμβουλεύεται τον κατάλογο φαγητών και ποτών και μετά να παραγγέλνει. Αυτό είναι κανόνας στην Μύκονο για να αποφύγει κανείς το εγκεφαλικό», καταλήγει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr αποκαλύπτει πώς το ρωσικό αέριο "βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα - Οδηγός ντελίβερι συγκρούστηκε με μηχανή (εικόνες)17:46Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος17:32Με πολλές απουσίες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό 17:18Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Το χρονικό του ναζιστικού εγκλήματος17:04Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Κώτσηρας - Προϋπολογισμός 2026: Η εκλογή Πιερρακάκη δείχνει την απόσταση που έχει διανύσει η χώρα15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο