LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2019 08:43 | Ανανέωση: 29 Ιουλίου 2019 08:40

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στον ΑΝΤ1: Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείο Άρτας δεν πληρώνονται επειδή δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το ότι είναι απλήρωτες οι καθαρίστριες.

ΣΥΚΡΕΝΤΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΡΤΑΣ

Σοβαρή καταγγελία για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής του Νοσοκομείου απείλησε τις καθαρίστριες ότι «αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, δε θα πληρωθούν» και σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, μετά τις εκλογές παραμένουν απλήρωτες.

ΣΥΚΡΕΝΤΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΡΤΑΣ

Οι καθαρίστριες, βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ λίγο μετά την άφιξή του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δέχθηκε αμέσως να τις συναντήσει.

ΣΥΚΡΕΝΤΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΡΤΑΣ

Οι συμβάσεις των καθαριστριών όλων των νοσοκομείων της χώρας, λήγουν στο τέλος του έτους.

Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας, αναφέρεται ότι «Η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης, του επικουρικού προσωπικού, των εφημεριών του μόνιμου ιατρικού και του λοιπού επιστημονικού προσωπικού και η μισθοδοσίας του επικουρικού ιατρικού προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας,  λαμβάνει χώρα το τελευταίο έτος με την διαδικασία του εντέλεσθαι, διότι δυνάμει των υπ’ αριθμ. 308/12-12-2017, 324/19-12-2017, 152/12-6-2018, 42/19-2-2019 και 71/27-3-2019 Πράξεων της Επιτρόπου Άρτας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχαν κριθεί ως μη νόμιμες οι δαπάνες που αφορούσαν: α). την μισθοδοσία συμβασιούχων εργασίας ορισμένου χρόνου στον τομέα καθαριότητας και εστίασης, β). την μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού , γ). την αποζημίωση τακτικών και πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού και δ). την μισθοδοσία των επικουρικών ιατρών ΕΣΠΑ, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η πληρωμή τους με άλλο τρόπο.  

Λόγω των, εκτάκτως προκηρυσσομένων, εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και της μεταβατικής περιόδου που προηγήθηκε και ακολούθησε των εκλογών, κατέστη αδύνατη η πληρωμή κατά την συγκεκριμένη, μοναδικώς εφικτή, διαδικασία, διότι ήταν πρακτικώς αδύνατη η, αναγκαία έγκριση της συγκεκριμένης ενέργειας από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με συνέπεια να καθυστερήσει η πληρωμή του μηνός Ιουνίου του 2019, καθώς οι πληρωμές αυτές γίνονται πάντοτε στο τέλος εκάστου μηνός (είναι μεταπληρωτέες).  

Αυτή η, εντελώς δικαιολογημένη, προσωρινή καθυστέρηση, ωστόσο, η οποία σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε ολιγωρία ή πλημμέλεια του Νοσοκομείου, αφού άμεσα τόσο ο κ. Διοικητής, όσο και το αρμόδιο διοικητικό προσωπικό λειτούργησαν με απόλυτη ταχύτητα για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης δυσλειτουργίας και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμοδίου, νέου, Υφυπουργού Υγείας θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο η πληρωμή των καθυστερούμενων αποδοχών και εφημεριών, αποτέλεσε αντικείμενο διαστρέβλωσης, με μεθοδευμένη μονομερή αναφορά στην πληρωμή μόνο των εργαζομένων στην καθαριότητα (καθαρίστριες), σε σημείο μάλιστα κατασυκοφάντησης του Διοικητή του Νοσοκομείου, με προσωπικές αναφορές, κατάφορα ψευδείς, ανοίκειες και εξόφθαλμα στοχευμένες, για την διερεύνηση των οποίων φυσικά θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός  μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο