LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019 20:52

Δότης χάρισε όργανα σε 6 ασθενείς - “Γέφυρα ζωής” μεταξύ 7 νοσοκομείων

Μια από τις μεγαλύτερες «επιχειρήσεις» για την μεταφορά οργάνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στήθηκε υπό τον συντονισμό του ΕΟΜ.

AP - Χειρουργείο - εγχείρηση

Μια από τις μεγαλύτερες στα ελληνικά χρονικά «γέφυρες ζωής» μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για έξι συνανθρώπους μας στήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με αφετηρία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ερρίκος Ντυνάν και τη δωρεά οργάνων από 50χρονo ασθενή που έχασε τη δική του μάχη, ύστερα από ατύχημα.

Κατόπιν των απαιτούμενων κλινικών εξετάσεων με τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος του εγκεφαλικού στελέχους του άτυχου ασθενούς, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει ζωτικά όργανά του, προκειμένου να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες.

Ακολούθησε μια μαραθώνια επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, που κινητοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου υπό τη γενική εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.

Ειδικότερα, βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς για λήψη οργάνων και δόθηκαν η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, δέρμα και οι κερατοειδείς του άτυχου δότη. Σε πλήρη συνεργασία με τον ΕΟΜ, όλα τα όργανα μεταφέρθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η καρδιά μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το ήπαρ σε ασθενή που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι κερατοειδείς σε ασθενή στο Αττικό, το δέρμα σε ασθενή στο ΓΝΑ «Γιώργος Γεννηματάς» και οι νεφροί σε δύο συμβατούς νεφροπαθείς που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Λαϊκό Νοσοκομείο, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον συντονισμό της «γέφυρας ζωής» και την άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΜ σε κάθε στάδιο της επιχείρησης, είχε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΜΕΘ του Ερρικός Ντυνάν, Σιμόνα Βιρτζίλι η οποία δήλωσε με την ολοκλήρωση της πολύωρης επιχείρησης:

«Όταν ο θάνατος στην Εντατική είναι πλέον γεγονός και ακολουθούνται όσα επιτρέπει η επιστήμη και το νομικό πλαίσιο, είναι ηθική υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε στην οικογένεια του εκλιπόντος και να προτείνουμε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε 29χρονος για την επίθεση κατά διαιτητή09:42Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα09:28Κίνηση στους δρόμους: Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στην Αττική Οδό09:14Μαγνησία: Ανήλικη κατήγγειλε τον άνδρα που τη φιλοξενούσε για σεξουαλική παρενόχληση09:00ΟΗΕ: Μια γυναίκα δολοφονείται από στενό της πρόσωπο κάθε 10 λεπτά08:46Άλιμος: Άνδρας στήνει καρτέρι και επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες - Σε επιφυλακή οι αρχές08:32Θεσσαλονίκη: Ατζαμής κλέφτης αρπάζει στολίδια και λαμπάκια από αυλές σπιτιών (βίντεο)08:18Οργή στην άσφαλτο: Οι καβγάδες οδηγών παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις08:04Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Γυναίκα παρασύρθηκε από όχημα07:50Δυο νεκροί, 6 τραυματίες μέχρι στιγμής στα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία07:35Ο Τραμπ βάζει τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στη λίστα των "ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων"07:21Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη οδηγός με πλαστά έγγραφα, ψεύτικες πινακίδες και παραποιημένο όχημα07:07ΕΣΥ: Παρουσιάστηκε ο νέος ψηφιακός βοηθός στη γραμμή 1566 - Πώς θα λειτουργεί06:53Ο Μέσι ισοφάρισε ένα “μυθικό” ρεκόρ του Πούσκας06:38Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 25 Νοεμβρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε διαιτητή μετά από αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου23:59Κωνσταντινούπολη: Απαγορεύθηκε η σίτιση των αδέσποτων ζώων23:46Απετράπη τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Ζωγράφου - Άμεση η επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.23:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο