LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019 15:27

Τζόνσον: Το Brexit θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στη Γη

Παρθενική ομιλία στην Βουλή, έκανε ο διάδοχος της Μέι. Πώς χαρακτήρισε τους όρους της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

AP - Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε σήμερα να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στον κόσμο αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Η αποστολή μας είναι να φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου με στόχο την ένωση και την εκ νέου κινητοποίηση του μεγάλου μας Ηνωμένου Βασιλείου και να καταστήσουμε αυτή τη χώρα τη σπουδαιότερο μέρος στη Γη», δήλωσε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

«Η συμφωνία της αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές...οι όροι της είναι απαράδεκτοι γι' αυτό το κοινοβούλιο και γι΄αυτή τη χώρα», είπε.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι για να προχωρήσει το Brexit πρέπει να καταργηθεί το ιρλανδικό backstop, η πολιτική ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την επιστροφή σκληρών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

AP - Μπόρις Τζόνσον

«Πρέπει να γίνει κατανοητό με σαφήνεια ότι ο δρόμος προς τη συμφωνία περνά μέσα από την κατάργηση του backstop», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά μια νέα προσέγγιση προκειμένου να υπάρξει μια ανεξάρτητη πολιτική στον τομέα του εμπορίου και ως εκ τούτου δεν θα διορίσει Βρετανό επίτροπο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Θέλω να αρχίσω να αποδεσμεύω τους αξιωματούχους μας για να αναλάβουν αυτή τη νέα αποστολή (της επίτευξης εμπορικών συμφωνιών) άμεσα. Ως εκ τούτου δεν θα διορίσουμε σε καμία περίπτωση Βρετανό επίτροπο για την νέα Κομισιόν που να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου», είπε. «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα για μια νέα προσέγγιση, που θα ολοκληρωθεί με την έξοδό μας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο