LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019 15:27

Τζόνσον: Το Brexit θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στη Γη

Παρθενική ομιλία στην Βουλή, έκανε ο διάδοχος της Μέι. Πώς χαρακτήρισε τους όρους της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

AP - Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε σήμερα να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στον κόσμο αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Η αποστολή μας είναι να φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου με στόχο την ένωση και την εκ νέου κινητοποίηση του μεγάλου μας Ηνωμένου Βασιλείου και να καταστήσουμε αυτή τη χώρα τη σπουδαιότερο μέρος στη Γη», δήλωσε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

«Η συμφωνία της αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές...οι όροι της είναι απαράδεκτοι γι' αυτό το κοινοβούλιο και γι΄αυτή τη χώρα», είπε.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι για να προχωρήσει το Brexit πρέπει να καταργηθεί το ιρλανδικό backstop, η πολιτική ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την επιστροφή σκληρών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

AP - Μπόρις Τζόνσον

«Πρέπει να γίνει κατανοητό με σαφήνεια ότι ο δρόμος προς τη συμφωνία περνά μέσα από την κατάργηση του backstop», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά μια νέα προσέγγιση προκειμένου να υπάρξει μια ανεξάρτητη πολιτική στον τομέα του εμπορίου και ως εκ τούτου δεν θα διορίσει Βρετανό επίτροπο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Θέλω να αρχίσω να αποδεσμεύω τους αξιωματούχους μας για να αναλάβουν αυτή τη νέα αποστολή (της επίτευξης εμπορικών συμφωνιών) άμεσα. Ως εκ τούτου δεν θα διορίσουμε σε καμία περίπτωση Βρετανό επίτροπο για την νέα Κομισιόν που να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου», είπε. «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα για μια νέα προσέγγιση, που θα ολοκληρωθεί με την έξοδό μας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο