LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019 15:27

Τζόνσον: Το Brexit θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στη Γη

Παρθενική ομιλία στην Βουλή, έκανε ο διάδοχος της Μέι. Πώς χαρακτήρισε τους όρους της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

AP - Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε σήμερα να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο το σπουδαιότερο μέρος στον κόσμο αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Η αποστολή μας είναι να φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου με στόχο την ένωση και την εκ νέου κινητοποίηση του μεγάλου μας Ηνωμένου Βασιλείου και να καταστήσουμε αυτή τη χώρα τη σπουδαιότερο μέρος στη Γη», δήλωσε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

«Η συμφωνία της αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές...οι όροι της είναι απαράδεκτοι γι' αυτό το κοινοβούλιο και γι΄αυτή τη χώρα», είπε.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι για να προχωρήσει το Brexit πρέπει να καταργηθεί το ιρλανδικό backstop, η πολιτική ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την επιστροφή σκληρών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

AP - Μπόρις Τζόνσον

«Πρέπει να γίνει κατανοητό με σαφήνεια ότι ο δρόμος προς τη συμφωνία περνά μέσα από την κατάργηση του backstop», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά μια νέα προσέγγιση προκειμένου να υπάρξει μια ανεξάρτητη πολιτική στον τομέα του εμπορίου και ως εκ τούτου δεν θα διορίσει Βρετανό επίτροπο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Θέλω να αρχίσω να αποδεσμεύω τους αξιωματούχους μας για να αναλάβουν αυτή τη νέα αποστολή (της επίτευξης εμπορικών συμφωνιών) άμεσα. Ως εκ τούτου δεν θα διορίσουμε σε καμία περίπτωση Βρετανό επίτροπο για την νέα Κομισιόν που να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου», είπε. «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα για μια νέα προσέγγιση, που θα ολοκληρωθεί με την έξοδό μας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο