LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2019 22:12 | Ανανέωση: 22 Ιουλίου 2019 22:28

Ψήφος εμπιστοσύνης: 158 “ναι” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία. Έκτακτα μέτρα για το Μάτι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Αντιπολιτευτικά “πυρά” στη νέα κυβέρνηση.

Μητσοτάκης - Ολομέλεια

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε γύρω στις 22:30 στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά το πέρας της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε 158 “ναι” από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπήρξαν και τα αναμενόμενα 142 “όχι” από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25).

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Κατά την αποχώρησή του από την Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: ««Η Κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο: Να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες. Να είστε καλά. Καλή δουλειά σε όλες και σε όλους».

ΒΟΥΛΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα», υπογράμμισε νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χάσω ούτε μια μέρα για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών», τόνισε και υπογράμμισε ότι «η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική».

Προανήγγειλε πως έως το τέλος του 2019 η Κυβέρνηση θα έχει καταθέσει δέκα νομοσχέδια. Έως τις 10 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια: α) για το επιτελικό κράτος, β) για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων και γ) για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων και την κατάργηση του ασύλου «βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια.

Σε μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό, αλλά κυρίως με άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα για τους πυρόπληκτους, τους εγκαυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ξεμπλοκάρει 31 εκατ. ευρώ τα οποία λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΒΟΥΛΗ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε την ανησυχία του για όσα «επιμελώς» δεν ειπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πρέπει να κατατεθεί τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα οποία και θα αποκαλύψουν τις προθέσεις της.

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία μας είπε ότι “δεν έχει χρόνο να απαντήσει” στα κρίσιμα ερωτήματα για το ασφαλιστικό, για αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, για πλεονάσματα που ανεβάζει ξανά στο 3,5% απορρίπτοντας το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για 2,5% από το 2020. Δε βρήκε επίσης χρόνο να απαντήσει ούτε για προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”», σχολίασαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Βουλή και συμπλήρωσαν: «Βρήκε χρόνο μόνο να μας πει ότι θα πουλήσει τα “φιλέτα” της ΔΕΗ, θα ακυρώσει στη πράξη τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια μέσω του εξορθολογισμού των τιμολογίων, καθώς και ότι η εμμονή στην ακροδεξιά ατζέντα της τάξης και ασφαλείας αποτελεί προοδευτική πολιτική».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΒΟΥΛΗ

«Ξεκινάτε λάθος κ. Μητσοτάκη» είπε, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως «η φιλοσοφία σας έχει βαθιά συντηρητικό πρόσωπο με λίγο από λαϊκή Δεξιά».

Η Φώφη Γεννηματά, αντέδρασε έντονα ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να «παραποιεί τη θέση του ΚΙΝΑΛ για το άσυλο» και είπε: «Καλό θα ήταν να σταματήσετε να ακούτε τη μονταζιέρα σας και να ακούτε αυτά που λέμε εμείς μέσα στην Βουλή».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΒΟΥΛΗ

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διαμηνύοντας πως θα βρει το κόμμα του απέναντί της «για αποτροπή μέτρων, λαϊκή ανακούφιση και πραγματική ανατροπή».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΗ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «ψεύδεται» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για το «ποιος γιατί έκλεισε άρον-άρον το θέμα και γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε τόσο με τη Συμφωνία».

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ

Βέβαιος ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε ρήξη με τον ελληνικό λαό, ως απόρροια των παροχών που έχει εξαγγείλει και των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί, εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: χάσατε, προσγειωθείτε

Ενός λεπτού σιγή στην Βουλή για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

- Σταϊκούρας: δέσμευσή μας η διεύρυνση της φορολογικής βάσης


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο