LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2019 13:38

Απειλεί η Τουρκία: αν ανοίξουμε τα σύνορα η Ευρώπη θα καταρρεύσει

Σκληρή απάντηση στην Ευρώπη από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών μετά τις κυρώσεις για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΣΥΡΙΑ - ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το «χαρτί» των μεταναστευτικών ροών παίζει η Τουρκία απέναντι στα μέτρα της ΕΕ για την παράνομη δραστηριότητα της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες της και αφήσει ελεύθερους τους μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη, τότε καμία κυβέρνηση της Ε.Ε. δεν θα αντέξει για περισσότεροι από έξι μήνες.

Ο Σοϊλού σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι η Ευρώπη μάς έχει αφήσει μόνους μας σε αυτό το θέμα. Με το να μας χτυπάτε την πλάτη μόνο, δεν γίνεται».

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους 337 χιλιάδες 729 Σύροι πρόσφυγες και η ροή αυτή συνεχίζεται. «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Όσοι θελήσουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράνομων μεταναστών, θα τιμωρηθούν με τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία. Είτε είναι Τούρκοι, είτε ξένοι, αυτή την απάντηση θα λάβουν. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε ανάσα να πάρουν οι έμποροι, θα είμαστε σε επιφυλακή. Αν η Τουρκία δεν δείξει αποφασιστικότητα σε αυτό το θέμα, καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει παραπάνω από 6 μήνες. Αν θέλουν, ας το δοκιμάσουμε», προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός.

Στο μέτωπο με τις ΗΠΑ η Τουρκία φαίνεται να ποντάρει στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται λιγότερο αποφασιστικός από ότι το Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι Γερουσιαστές ασκούν πιέσεις στον Αμερικανό Πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διατυμπανίζει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα για τη συμφωνία με τη Ρωσία, αναφορικά με τους S-400.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μαςΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

«Δεν θα υποταχθούμε σε ένα καταστροφικό σπιράλ παροχολογίας», είπε σχετικά με το ζήτημα των αυξήσεων στους υπόλοιπους κλάδους των ενστόλων. Παρέπεμψε, πάντως, στην επερχόμενη ΔΕΘ για ανακοινώσεις

Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον ΑπρίλιοΣήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Σημαντικά χαμηλότερες είναι οι τιμές των παρόχων ενέργειας για τον Απρίλιο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59Πασχαλινό ωράριο: Πως θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα 12:44Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας12:30Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Τα 13 ιδρύματα που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα 12:17Βύρωνας: Φωτιά σε χώρο καταστήματος12:03Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων11:49Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα 11:35Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο σκότωσε 15 πρόβατα - Συνελήφθη ο βοσκός (εικόνες)11:21Βουλή - Εξοπλιστικά: Η ομιλία Μητσοτάκη (βίντεο)11:08ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45Σεισμός - Μιανμάρ: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε μέρες μετά (βίντεο)09:32Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της, ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18Λάρισα: Τραυματισμός σε άγριο καβγά νεαρών09:04Τέμπη: Η έκθεση του ΕΜΠ για την πυρόσφαιρα08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο