LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2019 07:31

Αιματηρή ενέδρα στο Σινά της Αιγύπτου

Οι δράστες σκότωσαν αθώους ανθρώπους και απήγαγαν τρία άτομα πριν διαφύγουν στην έρημο...

Επίθεση - έκρηξη - τζαμί - Βόρειο Σινά - Αίγυπτος

Ένοπλοι σκότωσαν έξι πολίτες σε ενέδρα στην περιοχή του Σινά της βόρειας Αιγύπτου, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η ενέδρα είχε στηθεί σε δρόμο δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο. Οι δράστες σκότωσαν έξι ανθρώπους και απήγαγαν άλλους τρεις πριν διαφύγουν στην έρημο, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή σε νοσοκομείο της περιοχής επιβεβαίωσε ότι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν νεκροί σε νοσοκομείο και διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα. «Δεν έχουμε μπορέσει να αναγνωρίσουμε» τα θύματα, πρόσθεσε η πηγή. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή και απέκλεισε μεγάλους δρόμους στο Σινά, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας. Αεροσκάφη έκαναν πτήσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών, είπαν ντόπιοι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Το Βόρειο Σινά χαρακτηρίζεται εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές πολύνεκρες επιθέσεις, κυρίως εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών, στην περιοχή. Η δράση των εξτρεμιστών εντάθηκε μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για δεκαετίες. Κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον Ιούλιο του 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι, που προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων και ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος αλλά δίχασε τους Αιγύπτιους.

Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις στο Σινά έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!Σήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Το Σωματείο Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, αλλά και οι ψαράδες από την Μηχανιώνα, θα συμπαρασταθούν στους αγρότες που είναι στο μπλόκο των Μαλγάρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο