LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2019 07:31

Αιματηρή ενέδρα στο Σινά της Αιγύπτου

Οι δράστες σκότωσαν αθώους ανθρώπους και απήγαγαν τρία άτομα πριν διαφύγουν στην έρημο...

Επίθεση - έκρηξη - τζαμί - Βόρειο Σινά - Αίγυπτος

Ένοπλοι σκότωσαν έξι πολίτες σε ενέδρα στην περιοχή του Σινά της βόρειας Αιγύπτου, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η ενέδρα είχε στηθεί σε δρόμο δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο. Οι δράστες σκότωσαν έξι ανθρώπους και απήγαγαν άλλους τρεις πριν διαφύγουν στην έρημο, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή σε νοσοκομείο της περιοχής επιβεβαίωσε ότι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν νεκροί σε νοσοκομείο και διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα. «Δεν έχουμε μπορέσει να αναγνωρίσουμε» τα θύματα, πρόσθεσε η πηγή. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή και απέκλεισε μεγάλους δρόμους στο Σινά, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας. Αεροσκάφη έκαναν πτήσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών, είπαν ντόπιοι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Το Βόρειο Σινά χαρακτηρίζεται εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές πολύνεκρες επιθέσεις, κυρίως εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών, στην περιοχή. Η δράση των εξτρεμιστών εντάθηκε μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για δεκαετίες. Κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον Ιούλιο του 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι, που προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων και ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος αλλά δίχασε τους Αιγύπτιους.

Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις στο Σινά έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικόΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Ο δικηγόρος του 22χρονου θα ζητήσει αναπαράσταση μετά τις απολογίες των δύο συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπρος: Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 203017:34Κόρινθος: Φωτιά σε συρόμενο νταλίκας στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών17:20Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε πόλη που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της χώρας (Βίντεο)17:06Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι πιθανόν να μην δει ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία15:00Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"14:46Κικίλιας: Δίνουμε ακόμα 22,16 εκ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο14:32Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ειρήνη στην Ουκρανία– Σήμερα η συνάντηση με Πούτιν στο Τουρκμενιστάν 14:18Λαμία - αγρότες: Άνοιξαν τους παράδρομους στον Μπράλο14:04Σοκ στη Λοκρίδα: Άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του13:50Euroleague: Για το διπλό στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός13:36Οι παρουσιαστές του ANT1 News μας προσκαλούν στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:22Μητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί13:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο