LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2019 17:52 | Ανανέωση: 04 Ιουλίου 2019 17:45

Νέα επίθεση στα γραφεία της Athens Voice (βίντεο)

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς και πέταξαν μαύρες μπογιές. Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης.

ΕΠΙΘΕΣΗ - ATHENS VOICE

Στο “στόχαστρο” κουκουλοφόρων βρέθηκαν για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγα 24ωρα, τα γραφεία της Athens Voice.

Οι εισβολείς κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Οι δράστες αποχώρησαν ανενόχλητοι, πριν φθάσουν στο σημείο η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice.

Επίθεση - κεντρικά γραφεία - Athens Voice

Σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο “Ρουβίκωνας” καταγράφεται καρέ-καρέ η στιγμή της επίθεσης:

Επίθεση - γραφεία - Athens Voice

Επίθεση - γραφεία - Athens Voice

Επίθεση - γραφεία - Athens Voice

Επίθεση - γραφεία - Athens Voice

Επίθεση - γραφεία - Athens Voice

ΣΥΡΙΖΑ: τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice o ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητỨ.

ΝΔ: μηδενική ανοχή σε πάσης φύσεως “Ρουβίκωνες”

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας: «Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΙΝΑΛ: ο “Ρουβίκωνας” δρα με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ

«Πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία της Athens Voice, καταδικάζοντάς την απερίφραστα.

Παράλληλα σημειώνει πως «η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας» και καταλήγει: «Ο “Ρουβίκωνας” με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του».

Σταύρος Θεοδωράκης: η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο

«Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει» Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο - τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο», έγραψε στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης, διαμηνύοντας: «Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά».

ΕΣΗΕΑ: τίποτε δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας “Athens Voice” «από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως “τιμωροί”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Επισημαίνει πως τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. «Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου», υπογραμμίζει.

Πριν από πέντε χρόνια, η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. «Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, που καταλήγει ως εξής:

«Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε ισχύ οι επιπλέον δασμοί αντιποίνων 84% της ΚίναςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Οι νέοι επιπρόσθετοι δασμοί εφαρμόζονται σε όλα τα προϊόντα των ΗΠΑ που εισάγονται στην κινεζική αγορά ανεξαιρέτως.

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες (χάρτης)Σήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Με ταλαιπωρία από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η μέρα για τους οδηγούς στο λεκανοπέδιο. Πού είναι εντονότερα τα προβλήματα, που υπάρχουν καθυστερήσεις.

Φορτηγό “βούλιαξε” μέσα σε τρύπα στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)Σήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αρδηττού και Βουλιαγμένης, στην περιοχή του Μετς, όταν ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να μπει στο πλακόστρωτο.

Τέμπη - ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Η προχειρότητα, τα mail του Μερσί στον ΑΝΤ1 και τα νέα στοιχεία (βίντεο)Χθες 18:07 | Ειδήσεις

Νέα ατοιχεία αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 και η Γεωγία Λαγού, σχετικά με την έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες (χάρτης)08:48Γιατί οι Αμερικανοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τους Ευρωπαίους;08:34Δομινικανή Δημοκρατία: Πτώση οροφής σε κλαμπ - Αυξήθηκαν οι νεκροί08:20Φορτηγό “βούλιαξε” μέσα σε τρύπα στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)08:05ΗΠΑ: Σε ισχύ οι επιπλέον δασμοί αντιποίνων 84% της Κίνας07:49Λαύριο: Με κουρασμένα χελιδόνια γέμισε η άσφαλτος (βίντεο)07:35Εορτολόγιο - 10 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:20Επίδομα Παιδιού: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων07:06Europa League: Λιόν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη στον ΑΝΤ106:53ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Απριλίου 06:39Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:26Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:12Champions League: Πολυβόλο… η Μπαρτσελόνα00:12Παναθηναϊκός: Ανανέωσε και ο Τσέντι Όσμαν23:48Μακρόν: Θα αναγνωρίσουμε το κράτος της Παλαιστίνης23:37Πάλη - Ευρωπαϊκό: "Χρυσός" ο Κουρουγκλίεβ στη Μπρατισλάβα23:25Μεσσηνία: Νεκρός σε χαντάκι ο 65χρονος που αναζητούσαν οι συγγενείς του23:12“Έξυπνες διαβάσεις”: Ασπίδα ασφάλειας για πεζούς και επιβάτες αυτοκινήτων - μηχανών (βίντεο)22:58Δασμοί - Τραμπ για Μητσοτάκη: Συμφωνώ με την πρόταση του, εκτιμώ τα σχόλιά του22:45Football Observatory: Αυτός είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο22:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο