LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2019 17:13

“EESTech Challenge 2019”: Έλληνες οι νικητές του διαγωνισμού

Η φοιτητική ομάδα “SmartClass” αναδείχθηκε πρώτη στον τελικό του Ευρωπαϊκού φοιτητικού διαγωνισμού.

SmartClass - Ευρωπαϊκος Φοιτητικός Διαγωνισμός - EESTech Challenge 2019 - ΑΠΘ

Με το πρώτο βραβείο επέστρεψε η ομάδα «SmartClass» από τον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «EESTech Challenge», που διεξήχθη την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2019, στο Μόναχο.

Mε δύο μέλη από το ΑΠΘ και ένα από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η νικήτρια φοιτητική ομάδα συστάθηκε τον Μάρτιο του 2019 προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Αποτελείται από τους Δημήτριο Στούπη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος  Φυσικής του ΑΠΘ, Σταύρο Φιλοσίδη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, και τον Γεώργιο Αμπόνη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Το «EESTech Challenge» είναι ένας ευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός για θέματα τεχνολογίας, που διοργανώνεται από τον διεθνή φοιτητικό οργανισμό Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) τα τρία τελευταία χρόνια.  Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το «Internet of Things».

Τα μέλη της «SmartClass» έλαβαν το πρώτο βραβείο για τη σύλληψη, την παρουσίαση και την υλοποίηση μίας καινοτόμου ιδέας, η οποία έχει ως κύριο στόχο να δημιουργήσει τις ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες σε μία αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, προσδιορίζονται οι περιβαλλοντικές παράμετροι της αίθουσας διδασκαλίας (η υγρασία, η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η ποιότητα του αέρα κ.ά.), οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και ο αριθμός των ατόμων εντός της αίθουσας. Ταυτόχρονα, καταγράφονται, μέσω μίας εφαρμογής που ανέπτυξε η ομάδα, οι συνθήκες που επικρατούν εντός της αίθουσας, σύμφωνα με την προσωπική αίσθηση των ατόμων που παρευρίσκονται σε αυτή. Το σύνολο αυτών των δεδομένων αποστέλλεται σε έναν κεντρικό server, όπου πραγματοποιείται η επεξεργασία τους μέσω μοντέλων μηχανικής μάθησης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών σε πραγματικό χρόνο.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε αίθουσες διδασκαλίας Πανεπιστημίων, σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και  σε εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες σε χώρους όπου απαιτείται προσήλωση και συγκέντρωση, ενώ παράλληλα συντελεί στην εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34Ζελένσκι: Συζήτησε με τον Τραμπ το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων - Έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν19:20Δολοφονία στο Κολωνάκι: Προφυλακίστηκε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου19:06Βόλος: "Βροχή" πυροβολισμών στο Αλιβέρι – Πληροφορίες για τραυματισμό ενός ατόμου18:52Λεωφόρος Μαραθώνος: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών18:38Αττική: Συνελήφθη 45χρονη που λήστευε άτομα με αναπηρία, προσποιούμενη την οικιακή βοηθό18:24Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες από βλάβη σε τελεφερίκ στις Άλπεις18:10Οι χάρτες της ΕΛΑΣ με εναλλακτικές διαδρομές για την παράκαμψη των αγροτικών μπλόκων17:56Βρετανία: Η Eurostar συμβουλεύει τους πελάτες της να αναβάλουν το ταξίδι τους17:42Λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την εορταστική περίοδο17:28Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών17:14Λάρισα: 3χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη17:00Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε λιμάνια της Οδησσού16:44Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος "Πράσινα Ταξί"16:30Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη16:16Βόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)16:02Τρίκαλα: Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους15:48Βρετανία: Ακυρώθηκαν και αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια της Eurostar από και προς το Λονδίνο15:34Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιών15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο