LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2019 12:03 | Ανανέωση: 09 Ιουνίου 2019 12:01

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: η ενότητα του Έθνους είναι ασπίδα για την πατρίδα (εικόνες)

Πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Τουρκία, έστειλε από το ακριτικό νησί ο Πρόεδρος της ΝΔ, που συνοδεύεται από την σύζυγο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα». Μήνυμα με σαφείς αποδέκτες έστειλε με δήλωση του από το ακριτικό Καστελόριζο  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο βρίσκεται από χθες στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ακριτικό νησί, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι και συνομίλησε με δεκάδες κατοίκους αλλά και τουρίστες οι οποίοι του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, τον οποίον διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας. «Με μικρές παρεμβάσεις  που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε και άλλες συναντήσεις με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Καστελόριζο. Επισκέφθηκε την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντήθηκε, ακόμη, με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος που ετοιμάζονταν για τη νυχτερινή περιπολία τους.

«Να απομονώσουμε τα άκρα από όπου και αν προέρχονται»

Κάλεσμα προς τους πολίτες της χώρας να απομονώσουν τα άκρα από όπου και αν προέρχονται, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κάλυμνο, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. Η επιλογή των πολιτικών άκρων «δεν τιμά την ιστορία αυτού του δημοκρατικού τόπου», σημείωσε και επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης απέναντι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Με αφορμή την από κοινού παρουσία του απερχόμενου αλλά του νεοεκλεγέντα δημάρχου στην υποδοχή του επεσήμανε πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ενωμένη. «Στέλνεται ένα μήνυμα πολιτισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, τόνισε ότι «πρέπει ενόψει της μάχης που έρχεται να απομονώσουμε τα άκρα από όπου και αν αυτά προέρχονται» και συμπλήρωσε με αφορμή τα αποτελέσματα στην περιοχή: «δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός βλέποντας τα εκλογικά αποτέλεσμα ότι 1000 συμπολίτες σας επέλεξαν δύο κόμμα τα οποία βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού φάσματος προς τα δεξιά».

Πιστεύω, συνέχισε, «ότι είναι κάτι που δεν τιμά την ιστορία αυτού του δημοκρατικού τόπου», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους για την ανάγκη απομόνωσης των άκρων

Μιλώντας για τις προκλήσεις της χώρας μας τόνισε ότι «είναι τώρα μία ευκαιρία να στείλουμε εμείς τουλάχιστον ως ΝΔ ένα μήνυμα ότι η υπερηφάνεια, ο υγιής πατριωτισμός, η εθνική συνεννόηση αλλά και η εθνική αυτοπεποίθηση όπως πρέπει να εκφράζεται στην αντιμετώπιση εθνικών ζητημάτων περνάει μέσα από την μεγάλη παράταξη της οποίας εγώ έχω την τιμή να ηγούμαι».

Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του πρόεδρου της ΝΔ είναι η Κως.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο