LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2019 12:05

Μητσοτάκης: θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε έναν χρόνο η ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να φθάσει στο 4%. Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για την ανοχή στη βία.

Ραδιοφωνική συνέντευξη - Κυριάκος Μητσοτάκης -News 247

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν αισθάνονται πως η ζωή τους έγινε καλύτερη τα τελευταία 4 χρόνια, θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύουν στην ανάγκη μιας προοδευτικής αλλαγής, θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “News 24/7”, ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια βαθιά οπισθοδρομική δύναμη, λέγοντας πως είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. «Αντίθετα, η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές με ένα προοδευτικό σχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως στόχος του είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες. «Τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν τον προσδιόρισα εγώ. Η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Εγώ θα συνεχίζω να μιλώ θετικά, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας. Η δικιά μου πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε, επισημαίνοντας πως το ερώτημα στις κάλπες είναι «ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου».

Όπως είπε o Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τι θα κάνει την επόμενη μέρα και ασχολείται με το να διαστρεβλώνει τι λέμε εμείς. Δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτή την πορεία. Θα μιλώ για το σχέδιό μας για συνολική ανάταξη της οικονομίας, για να υποστηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», κάτι που - όπως τόνισε - μπορεί να γίνει από τον πλούτο που θα παράγει μια οικονομία που θα αυξάνεται με 4% και όχι με 2%.

Ραδιοφωνική συνέντευξη - Κυριάκος Μητσοτάκης -News 247

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει 13η σύνταξη, αλλά ένα προεκλογικό επίδομα υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. «Εμείς θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη με ένα μόνιμο τρόπο. Αν ήταν 13η σύνταξη, θα κόστιζε 2,2 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν. Πάντα γινόντουσαν προεκλογικές παροχές, πρώτη φορά γίνονται όμως με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Το ερώτημα για τους συνταξιούχους είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας δεν έχω ακούσει κάτι από την άλλη πλευρά» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως σε έναν χρόνο η χώρα μπορεί να φτάσει την ανάπτυξη στο 4%. «Αν αναπτύσσεται σήμερα πενιχρά στο 2%, με μία Κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για επενδύσεις, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική» ανέφερε.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, μείωση φόρων επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ, σημαντικά φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης για τη μείωση του αφορολόγητου. «Η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου. Ένας συνταξιούχος που παίρνει 750 ευρώ, το 2020 θα πληρώσει 450 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ότι αυτή η μείωση δεν θα ισχύσει. Η Κυβέρνηση δεν την ψήφισε. Με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει» είπε, τονίζοντας πως στόχος του είναι «μια πολιτική ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, αλλά και μια πολιτική με έντονη αναπτυξιακή διάσταση. Δεν νομίζω ότι κόμμα αντιπολίτευσης είχε ποτέ πιο συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάταξη της Ελλάδας» δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα διεκδικήσει από την Ευρώπη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, εκφράζοντας την απορία του γιατί η Κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή του να πάνε μαζί στην Ευρώπη για το θέμα. «Μας ενοχλεί ότι ο κ. Βέμπερ είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια; Όταν ο κ. Βέμπερ έχει “δαιμονοποιηθεί” από τον ΣΥΡΙΖΑ, το επίπεδο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το καλύτερο, αλλά αυτό δεν με αφορά γιατί εμείς θα είμαστε Κυβέρνηση. Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ που είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά, απομόνωσε ακραίες φωνές όπως ο Όρμπαν. Είναι καλό για τους Έλληνες να υπάρχει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον επόμενο Πρόεδρο της Κομισιόν», δήλωσε.

Βουλή - επίθεση - μπογιές - καπνογόνα - Ρουβικωνας

Αναφερόμενος στην επίθεση στην Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο “Ρουβίκωνας” δρα με την απόλυτη ανοχή της Κυβέρνησης. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε στο Κοινοβούλιο. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Μια ομάδα 30 τραμπούκων εκβιάζουν την Δημοκρατία. Αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή από την Κυβέρνηση σε φαινόμενα βίας. Ο συμβολισμός μιας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο κοινοβούλιο είναι αποκρουστικός. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Δημοκρατία να μην μπορεί να φυλάξει τον ναό της Δημοκρατίας» τόνισε, προαναγγέλλοντας τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα.

«Η Αστυνομία θα έχει κάλυψη για να βάλει τέλος στο μπάχαλο, θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς σε ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, καινούργια περιπολικά και καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι κατευθύνσεις που παίρνει η Αστυνομία είναι για την πάταξη αυτών των φαινομένων» τόνισε, ενώ μίλησε και για το σχέδιό του για την ριζική ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας και των Εξαρχείων. «Το πρόβλημα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο κατασταλτικά. Το σχέδιό μου είναι για ανάπλαση του χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, πλήρης αναβάθμιση του χώρου, το ιστορικό κτίριο του πολυτεχνείου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις, να παραμείνει η πανεπιστημιακή σχολή , τα συζητώ όλα, πρέπει να δούμε ένα ριζικό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου. Μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση στο Μουσείο, σε συνδυασμό με κίνητρα να επιστρέψει η οικονομική ζωή στο κέντρο, με ανάπλαση των Εξαρχείων, θα αλλάξει πολλά» δήλωσε.

Ραδιοφωνική συνέντευξη - Κυριάκος Μητσοτάκης -News 247

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το άνοιγμά του στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και κυρίως σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Αν το ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός ή η αλήθεια, το “Ευρώπη ή Μαδούρο”, μπροστά σε αυτά τα διλλήματα οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν. Δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων. Όταν ξέρουμε τη ζημιά που έκανε η Κυβέρνηση, πώς μπορεί να λέει ένας πολίτης “τί Τσίπρας, τί Μητσοτάκης”; Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ, με την Γεννηματά ήμασταν στην ίδια Κυβέρνηση… Αν κάποιος κρίνει την ατζέντα μας, δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να στηρίξει τη ΝΔ» τόνισε, ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος μετά τις εκλογές, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμος, θα επιδιώξει μια πλατιά προοδευτική συμμαχία στην κοινωνία, καλώντας δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να συνταχθούν με τη ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που είπε ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή του. Μακριά από εμένα η αλαζονεία. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εκλογές. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά, το αργότερο τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό να σέρνεται η χώρα με μια Κυβέρνηση που δεν θα έχει νομιμοποίηση» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη και ανανεωμένη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως προτεραιότητα για τη χώρα θα είναι η  διεθνοποίηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ έστειλε μήνυμα πως αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο ΠαίδωνΣήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στην οικογένεια του βρέφους.

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΔευτέραςΣήμερα 17:03 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο, φορείς του νέου ιού. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Νέα Σμύρνη: εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 09:44 | Ειδήσεις

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τα βίντεο και τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν. Κόντρα για τα γκλομπς που χρησιμοποιήθηκαν. Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Προσφυγή Κουφοντίνα στο ΣτΕΣήμερα 15:17 | Ειδήσεις

Τι ζητά ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, αρχιεκτελεστής της “17Ν” για την κράτηση του και για την απόφαση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικης. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ντου” με πέτρες σε Αστυνομικό Τμήμα21:23Λιγνάδης: Στο “μικροσκόπιο” τα ευρήματα από το υπόγειο του σπιτιού του (βίντεο)21:10Κωνσταντίνος Φίλης: Πού αποσκοπεί η Τουρκία με το έντονο φλερτ στην Αίγυπτο (βίντεο)20:58Lockdown: Πρόστιμα 1,8 εκατ. ευρώ το τριήμερο20:47Επεισόδια στην Πανόρμου20:35Ανήλικος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε στην Σουηδία20:22Έπεσε από την σκάλα σκοτώθηκε20:10Συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: “Τριγμοί” στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (βίντεο)19:57“Ενώπιος Ενωπίω” με τον Γιώργο Κωνσταντίνου19:45Φωτιά στο Αιγάλεω19:35Ο ΑΝΤ1 στο Δαμάσι: “Εφιάλτες” στα χαλάσματα που άφησε ο σεισμός (βίντεο)19:26Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)19:16Νέα Σμύρνη: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τις σκηνές βίας (βίντεο)19:05Τατόι: Εντοπίστηκε το “χαμένο” κασπώ των ανακτορικών κήπων (εικόνες)18:53Κορονοϊός: σκληρή κόντρα ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία18:43Θεμιστοκλέους: στο 7,12% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα μας18:31Εμβόλιο AstraZeneca - Θεοδωρίδου: Χορήγηση και στους άνω των 65 ετών (βίντεο)18:20Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Γέφυρα των Τεμπών (βίντεο)18:12Η συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)18:12Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τον κορονοϊό, τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια18:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο