LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2019 10:49

Μητσοτάκης: η ΝΔ είναι έτοιμη για δουλειά

Οι αναφορές του Προέδρου της ΝΔ στα παιδιά, την σύζυγο και τους γονείς του. Ποιες ανέφερε ως τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του σχεδίου.

Την ευχή από τις εκλογές της 26ης Μαΐου να προκύψουν πολιτικά συμπεράσματα, που θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ, εφόσον την εμπιστευτούν οι πολίτες, είναι έτοιμη για δουλειά.

Μιλώντας στον Αlpha, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του, αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Όπως είπε, «το  πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του Κράτους, αμέσως μετά θα πάμε σε μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση και απλοποίηση της φορολογίας, ριζικές αλλαγές στην Παιδεία, άμεσες παρεμβάσεις για μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση επενδυτικού περιβάλλοντος».

Όπως προσέθεσε, η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη και πολύ ανανεωμένη. «Μετά τις εκλογές, όλοι θα κάνουμε ταμείο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Με χαροποιεί ότι η ΝΔ σήμερα είναι απόλυτα συσπειρωμένη. Κάνουμε μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και θέλω οι πολίτες να σκεφτούν προσεκτικά ποιους θα επιλέξουν να στείλουν στην Ευρωβουλή» είπε, τονίζοντας πως στο ψηφοδέλτιο του κόμματος υπάρχουν πολύ αξιόλογα πρόσωπα.

«Οι εκλογές είναι κουραστικές αλλά είναι πάντα μια δημιουργική εργασία. Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσουμε τους πολίτες, ξέρουμε ότι θα έχουμε και ένα β΄ γύρο που εύχομαι να είναι σύντομα», σημείωσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Απαντώντας σε ερώτηση για την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στόχος του είναι να παρουσιάσει  το δικό του σχέδιο για την «επόμενη μέρα» και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα.

Κ. Μητσοτάκης - Εκπομπή Happy Day - Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί ταξική πολιτική υπερφορολογώντας τη μεσαία τάξη. «Υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη για να δώσει επιδόματα. Είναι λάθος πολιτική. Πάντα γίνονταν προεκλογικές παροχές, αλλά όχι 5 μέρες πριν. Κανείς δεν θα αλλάξει την θέση του επειδή πήρε ένα βοήθημα.  Πρέπει να μεγαλώσει η πίτα» είπε, τονίζοντας πως οι προτάσεις που ο ίδιος καταθέτει και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει είναι υλοποιήσιμες.  «Δεν έχω πει ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, θα τον μειώσω κατά 30%. Δεν έχω πει ότι θα πάω τον φόρο στις επιχειρήσεις στο 10%, γιατί  δεν μπορούμε. Θα τον πάω από το 28% στο 20%. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής θα είναι στο 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα μας κρίνει ο κόσμος αν είμαστε ειλικρινείς, Δεν τάζω τα πάντα. Είμαι 15 χρόνια στην πολιτική και κάνεις δεν με έχει κατηγορήσει ότι έχω πει ψέματα. Είμαι συνεπής σε αυτά που λέω και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και δεν θα εξαπατήσω τους πολίτες», υποστήριξε, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της οικογένειας. 

Όπως ανέφερε, δεν θα μείνει «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Θα δώσουμε ένα κουπόνι αξίας 150 ευρώ, έτσι ώστε αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε δημόσιο σταθμό να μπορεί να πάει σε ιδιωτικό σταθμό. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε βρεφονηπιοκόμους να υποστηρίξουν τα παιδιά στο σπίτι σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μεγάλο μέλημα μου να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά, θα δώσουμε 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται. Το δημογραφικό δεν αφορά μόνο το έθνος μας, αλλά και την παραγωγικότητα και την  οικονομία μας» είπε ο  Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την λεγόμενη 13η σύνταξη. «Αν ήταν 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι θα βλέπανε όλη τη σύνταξη στους λογαριασμούς. Αυτό θα μας κόστιζε 2,2 δις ευρώ . Καλοδεχούμενο,  αλλά δεν είναι 13η σύνταξη.  Η πραγματική βοήθεια στον συνταξιούχο δεν είναι να τον υποστηρίξουμε με ένα βοήθημα μια φορά το χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά είναι όταν δεν δουλεύει κανείς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

 Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιορτή της Μητέρας - Twitter

Μιλώντας σε προσωπικούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την οικογένειά του. «Η ανάμιξη στην πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση, δεν πρέπει κάνεις να παρασύρεται υπερβολικά από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου. Μου λείπει η μικρή η κορούλα μου, περνάνε γρήγορα τα χρόνια, ήμουν πάντα κοντά στα παιδιά μου» είπε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σύζυγό του Μαρέβα, για την οποία μίλησε με πολύ θερμά λόγια εξαίροντας τον έργο της και ως συζύγου και ως μητέρας, αλλά και ως επιχειρηματία.

«Με τη Μαρέβα γνωριστήκαμε πριν 26 χρόνια , είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας που πάλεψε πολύ, έχει  μια μικρομεσαία εξαγωγική επιχείρηση, παλεύει να στήσει τη δουλειά της, είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός. Μερικές φορές «γίνεται κομμάτια» για να βοηθήσει, προσπαθεί να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, είμαστε μία κανονική οικογένεια», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με θερμά λόγια και για τους γονείς του κάνοντας λόγο για μία πολύ ζεστή οικογένεια.  

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι πρώτες μου αναμνήσεις από το Παρίσι που ήμασταν εξορία ήταν αυτές μιας πολύ δεμένης οικογένειας. Πέρασα πολύ ωραία, κρατώ τακτική επαφή με τους φίλους μου από το σχολείο, στα 18 πήγα στο εξωτερικό για σπουδές και δούλεψα στο εξωτερικό για μια 10ετία, ίσως γιατί δεν ήθελα να με κρίνουν μόνο για το επίθετό μου».

Όπως είπε, του λείπει ο πατέρας του, με τον οποίο όπως τόνισε είχε μια καταπληκτική σχέση. «Σήμερα θα περάσω από τη Γλυφάδα, θα πάω στην εκκλησία Κωσταντίνου και Ελένης που παντρεύτηκαν οι γονείς μου να ανάψω ένα κερί» είπε, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στη μητέρα του. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΑΜΕΑ

«Η μητέρα μου έφυγε 15 χρονών σε μια θεία της στην Αμερική, με πολιομυελίτιδα, σχεδόν παράλυτη. Βρήκε έναν γιατρό που της έκανε μια πρωτοποριακή επέμβαση και έμεινε 3 χρόνια στον γύψο. Της είχαν πει «μην κάνεις παιδιά» και έκανε τέσσερα! Έδωσε ένα μεγάλο αγώνα να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία, ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που έδωσε φωνή στα άτομα με αναπηρία. Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι με τον πατέρα μου. Την είχε πάρα πολύ μεγάλη έννοια. Ήταν πάντα υπερήφανοι για την οικογένεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει ο ίδιος με τα παιδιά του και κυρίως με τη μικρή του κόρη. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠτώμα στου Γουδή: ομολόγησε τη δολοφονία η κόρη του θύματοςΣήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Λύθηκε το μυστήριο με το πτώμα που βρέθηκε στο Γουδή. Ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της η ίδια της η κόρη!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: προκλητικό βήμα η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖΣήμερα 08:09 | Ειδήσεις

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ο Ερντογάν έδωσε ημερομηνία παραλαβής των S-400!Σήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Πότε φτάνουν τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα στην Άγκυρα. Τι είπε για τις σχέσεις του με τον Τραμπ.

Ένταση μετά την επίθεση μεταναστών σε 18χρονο Έλληνα (βίντεο)Σήμερα 09:44 | Ειδήσεις

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο και κάτοικοι της περιοχής κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι μετανάστες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνικές Εκλογές 2019: Σακελλάρης – Σταυριανουδάκης στον ΑΝΤ113:35Μπριζολάκια φούρνου με σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια13:22Μητσοτάκης: η επίσκεψη στο Μέτσοβο, οι ευχές και η... γκλίτσα13:09“Κάτι ψήνεται” για… όλα τα γούστα αυτήν την εβδομάδα (εικόνες)12:56Copa America: “πατατράκ” για την Αργεντινή με το… καλημέρα12:43Unicef: 765 εκατ. παντρεμένα παιδιά στον κόσμο12:29Πτώμα στου Γουδή: ομολόγησε τη δολοφονία η κόρη του θύματος12:16Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους για να κλέβουν σπίτια12:04Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη11:51Telegraph: Ιδανικός προορισμός για οικογένειες η Ελλάδα11:38Νέο χτύπημα σε ΑΤΜ11:25Ο Ερντογάν έδωσε ημερομηνία παραλαβής των S-400!11:11Bloomberg για Ελλάδα: η έλλειψη μπάτλερ εμπόδιο για τους πλούσιους τουρίστες10:59Αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου: για πρώτη φορά μια γυναίκα στο “πηδάλιο”10:46Ανήλικος μήνυσε τον πατριό του για σωματική βία10:32Νεκρή η 57χρονη που αναζητούνταν στη Δράμα10:19Τραγωδία: τον τραυμάτισε θανάσιμα το αυτοκίνητο του!10:06Έρευνα: 169 μη απασχολούμενοι θα αναλογούν σε 100 εργαζόμενους στην Ελλάδα του 206009:52Ένταση μετά την επίθεση μεταναστών σε 18χρονο Έλληνα (βίντεο)09:39Πέθανε ο Pavlos09:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο