LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2019 16:53

Άγρια κόντρα Βασιλακόπουλου – Μπερτομέου

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague στο περιθώριο του Final-4, με αφορμή την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Βασιλακόπουλου.

Μπερτομέου - Βασιλακόπουλος

Την αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου προκάλεσαν οι αιχμηρές δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου κατά της ΕΟΚ, στο περιθώριο του final-4 της Βιτόρια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ανίκανη την ελληνική ομοσπονδία και την κατηγόρησε ότι κρατά παθητική στάση στη διαμάχη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ενώ άφησε υπονοούμενα για εκβιασμό ελληνικών ομάδων από την ΕΟΚ, προκειμένου να μη δηλώσουν συμμετοχή στο Eurocup.

Με βάση όλα αυτά, μάλιστα, ο Μπερτομέου ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Αθήνα κάποιο από τα επόμενα δύο final-4 της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αντέδρασε με γραπτή δήλωσή του, στην οποία επιτίθεται προσωπικά κατά του "ισχυρού άνδρα" της Euroleague, τον οποίο χαρακτηρίζει «ως τον άνθρωπο που διέσπασε και δίχασε το μπάσκετ, ενώ τον κατηγορεί ότι εκβιάζει τους παίκτες με «ανήθικα διλήμματα», αναφορικά με τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες».

Αναλυτικά η δήλωση Βασιλακόπουλου, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις Εθνικές Ομοσπονδίες και με τις ενέργειές του επιδιώκει την απαξίωσή τους, αίφνης τις θυμήθηκε επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα μιας λίγκας.

Ο άνθρωπος που με τις ενέργειες και τις πρακτικές του διέσπασε και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει το θράσος να μιλά για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων.

Ο άνθρωπος που απροκάλυπτα στόχευσε τις Εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα, επιδιώκοντας με τους συνεργάτες του την υποβάθμιση των πρώτων και την συρρίκνωση ως και αφανισμό των δεύτερων χωρίς ίχνος ντροπής, τολμάει να εγκαλεί άλλους.

Ο άνθρωπος που βάζει τους αθλητές σε ανήθικα διλήμματα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες επειδή ορίζει αγώνες των ομάδων τους τις ίδιες ημέρες, μιλάει για εκβιασμούς και έλλειψη ελευθεριών.

Κύριε Μπερτομέου, δυστυχώς για εσάς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο