LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2019 15:40

Αναστασιάδης: οι προκλήσεις των Τούρκων μπλοκάρουν τον διάλογο για το Κυπριακό

Δεν υπάρχει το κατάλληλο το κλίμα για την επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Νίκος Αναστασιάδης  - Συνέντευξη Τύπου - Διάσκεψη - Κυπριακό - Κρανς Μοντάνα - Ελβετία

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ δεν επιτρέπει την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό ούτε βοηθάει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, όπως είπε στην Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επαφή με την κ. Λουτ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κύπριος πρόεδρος μετέφερε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ είπε στον κ. Αναστασιάδη πως παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς εάν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη εάν θα επιστρέψει στο νησί, απάντησε αρνητικά. Σημείωσε δε πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας08:32Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός για έναν κόσμο χωρίς πολέμους08:19Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα08:05Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα07:51Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)07:38Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί07:24Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο