LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2019 16:10

“Συναγερμός” για το μπαράζ επιθέσεων υπέρ… Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη και επεισόδια με μολότοφ τη νύχτα. Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. Αντιδράσεις από τα κόμματα.

 επιθέσεις - Ρουβίκωνας - Πάιτ - Εξάρχεια - Κουφοντίνας

Μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυους με αφορμή την μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την αστυνομία να βρίσκεται σε συναγερμό.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες τρομοκράτη της "17Ν" έχει απώλεια βάρους 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph.

Με ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδρομική επιχείρηση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρέσβης σχολιάζοντας την επίθεση στο σπίτι του, την οποία καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώ μαζί του επικοινώνησε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μπογιές - σπίτι - Τζέφρι Πάιατ

Η καταδρομική επίθεση στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το μπαράζ των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο… όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επίσης, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν άγνωστοι στις 03:30 τα ξημερώματα στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct), προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς καταγγέλλει επίθεση αγνώστων στα γραφεία του τη νύχτα με μπογιές στην είσοδο. Για επίθεση «θρασύδειλων τραμπούκων οι οποίοι δρουν σαν τους βρικόλακες μόνον μέσα στο σκοτάδι της νύχτας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

επίθεση  - μπογιές - γραφεία  ΣΥΡΙΖΑ -  Καλαμαριά

Εν τω μεταξύ, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της “17 Νοέμβρη”. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Επεισόδια - Εξάρχεια - Διδότου - Χ.  Τρικούπη

Οι δράστες προσέγγισαν από τις οδούς Διδότου και Βαλτετσίου και πέταξαν δεκάδες μολότοφ στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι τους απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο