LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2019 16:37

Γιούνκερ: Η αποφυγή του Grexit είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου

Έναν απολογισμό από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Οκτώβριο του 2014, μέχρι σήμερα επιχείρησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

AP - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Βρυξέλλες

Της Μαρίας Αρώνη

Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αποτελεί κατά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, σε μια συνέντευξη Τύπου «εφ’ όλης της ύλης», επιχειρώντας, ενόψει ευρωεκλογών έναν απολογισμό από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Οκτώβριο του 2014, μέχρι σήμερα.

 «Από τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχω είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, πράγμα που σήμερα θεωρείται αυτονόητο», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος του Eurogroup και μετά ως πρόεδρος τςη Επιτροπής, συνέβαλε στο να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Πολλές εθνικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και μικρών χωρών δεν ήθελαν να ασχοληθούμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Παρά την κριτική, ακόμη και από μικρές χώρες, είμαι περήφανος που συνέβαλα στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Σέβομαι την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες έδειξαν αντοχή που οι πλούσιες χώρες δεν έχουν».  

AP - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Βρυξέλλες

Μιλώντας για τα «λάθη» που έχει κάνει, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναγνώρισε ότι το πρώτο μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι  στην αρχή της θητείας του, άργησε μία εβδομάδα να απαντήσει στην υπόθεση των Luxleaks. Το δεύτερο λάθος που έκανε, είπε ο Γιούνκερ, είναι ότι άκουσε τον τότε βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που του ζήτησε να μην παρέμει στην εκστρατεία του δημοψηφίσματος. “Ήταν λάθος. Ήμασταν οι μόνοι που θα μπορούσαμε να διαψεύσουμε τα ψέματα που ακολούθησαν. Έκανα λάθος που σιώπησα σε μία σημαντική στιγμή”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, μιλώντας για τις ευρωεκλογές είπε ότι η οικοδόμηση της Ευρώπης ποτέ δεν σταματά και πρέπει οι ιθύνοντες να εστιάζουν σε αυτά που πρέπει να γίνουν. Ο Ζ.Κ. γιούνκερ έστειλε μήνυμα σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι “κάθε ψήφος ενσαρκώνει την Ευρώπη». «Όλοι πρέπει να αναρωτηθούν: αν όλοι ψήφιζαν σαν εμένα, ποιό θα είναι το ευρωπαϊκό τοπίο τις επόμενες μέρες; Όλοι θα πρέπει να πάμε συνειδητά στην κάλπη, κατανοώντας ότι ενσαρκώνουμε την Ευρώπη ως πολίτες. Ποιά θα έιναι η αλλαγή την επομένη στο πολιτικό τοπίο;», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η δημαγωγία και ο εκστρεμισμός.

AP - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Βρυξέλλες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο