LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2019 10:48

Ζωγράφους της Παιδικής Πινακοθήκης δέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος (εικόνες)

Χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν από τα λόγια του για το μέλλον και την ενότητα της Ελλάδας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Μικροί καλλιτέχνες με μεγάλο ταλέντο συνάντησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το μεσημέρι της Παρασκευής, για να του χαρίσουν τις ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από τα λόγια του για το μέλλον και την ενότητα της Ελλάδας.

Οι δώδεκα ζωγράφοι μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας επισκέφθηκαν τον κ. Παυλόπουλο, συνομίλησαν μαζί του και φυσικά έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Μικροί και μεγάλοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό και την χαρά τους για την ξεχωριστή ημέρα και εμπειρία που έζησαν. «Μου άρεσε πολύ η σημερινή ημέρα που είδα από κοντά τον Πρόεδρο» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Άγγελος Πετρίδης που ταξίδεψε από τη Ρόδο, ενώ η αδελφή του Διονυσία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει. Του δώσαμε τα έργα μας και μας είπε ότι του άρεσαν πολύ οι ζωγραφιές μας, μας έδωσε συγχαρητήρια».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Ενθουσιασμένη και με πλατύ χαμόγελο βγήκε από την συνάντηση κι η Μαράγια Κρούση που τόνισε ότι «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος ήταν πολύ ευγενικός με τα παιδιά, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο λόγος του που ήταν πολύ ενδιαφέρων. Του άρεσαν πολύ οι ζωγραφιές μας και δέχτηκε να βγάλει φωτογραφίες μαζί μας. Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να τον ξανασυνταντήσω», συμπλήρωσε, ενώ την ίδια επιθυμία εξέφρασε κι η Χρύσα Ελένη που ξεκίνησε από το Βαρθολομιό για να έρθει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χαρούμενος που προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο την ζωγραφιά του με την Ακρόπολη κι ο Νικόλας Παπαλυμπέρης από την Αθήνα. «Ζωγραφίζω εδώ και τρία χρόνια και αρέσει πολύ» δηλώνει και προσθέτει: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα εκτός από ζωγράφος. Η επαφή με τον Πρόεδρο ήταν πολύ ωραία, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος , με εντυπωσίασε».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως εξήγησε η υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Αικατερίνη Λέγγου «η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την Ολυμπιάδα παιδικής ζωγραφικής που διοργανώνουμε ως Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και «για αυτό θελήσαμε να τον δούμε κι από κοντά για να του δώσουμε ένα ευχαριστήριο δώρο. Του άρεσε η έκπληξη και όπως δήλωσε περίμενε να μας συναντήσει. Οι μικροί καλλιτέχνες ηλικίας από 5-16 ετών που ζωγράφισαν για τον κ. Παυλόπουλο αρχικά ήταν τριάντα εκ των οποίων επιλέξαμε δώδεκα. Συμμετείχαν παιδιά από όλη την Ελλάδα, όπως Ρόδο, Πελοπόννησο, αλλά και από διάφορες περιοχές της Αττικής. Η πρόσκληση έγινε σε κλειστό κύκλο ώστε να είναι έκπληξη για τον Πρόεδρο. Οι ζωγραφιές των παιδιών ήταν εμπνευσμένες από τα λόγια του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για το μέλλον και την ενότητα της χώρας μας και τα έργα είχαν θέμα ελληνικό, όπως ο Παρθενώνας, θάλασσα, ήλιος, φως, πολύ γαλάζιο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο