Τα 7 Θαύματα του Κόσμου “ξαναγεννιούνται” ψηφιακά (βίντεο)
Σε 3D βίντεο δημιουργήθηκαν ξανά τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, με τις εικόνες να συναρπάζουν.
Κανένα από αυτά δεν υπάρχει πια, παρά μόνο η Πυραμίδα της Γίζας, που στέκει ακόμα στην Αίγυπτο, 4.500 χρόνια μετά την κατασκευή της. Στο βίντεο φαίνεται επίσης η σημερινή κατάσταση του χώρου όπου βρίσκονταν τα έργα.
Πρώτο στη λίστα είναι αυτό του Κολοσσού της Ρόδου, που έστεκε πάνω από την είσοδο στο λιμάνι του νησιού, επιτρέποντας στα πλοία να μπαίνουν κάτω από τα πόδια του.
Το άγαλμα ύψους 32 μέτρων χτίστηκε το 282 π.Χ. και για την κατασκευή του χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια, προτού καταστραφεί από σεισμό 60 χρόνια αργότερα από το μεγάλο σεισμό.
Η Πυραμίδα της Γίζας περιέχει τρεις θαλαμικούς τάφους και χρειάστηκαν είκοσι χρόνια για τη δημιουργία της. Με την ολοκλήρωσή της το εξωτερικό της «ντύθηκε» με γυαλιστερό υλικό, που δεν υπάρχει πια.
Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας είναι το μόνο από τα Επτά Θαύματα, του οποίου την τοποθεσία δεν γνωρίζουμε. Κάποιοι μάλιστα, θεωρούν ότι δεν υπήρξε ποτέ, ωστόσο οι αρχαίοι έχουν περιγράψει εκτατεμένα το σημείο με τις 20μετρες ταράτσες και τις περίτεχνες κατασκευές με τα τρεχούμενα νερά και τα πολύχρωμα λουλούδια.
Ο θρύλος θέλει τους κήπους να έχουν χτιστεί το 600 π.Χ. στην πόλη της Βαβυλώνας, που σήμερα είναι το Ιράκ και να καταστράφηκε μαζί με την πόλη το 539 π.Χ..
Ακόμα ένα ελληνικό δημιούργημα, το άγαλμα του Δία, μέσα στο Ναό της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται μεταξύ των Θαυμάτων που ανακατασκευάστηκαν ψηφιακά. Μέσα στον αρχαίο ναό ήταν που έστεκε το μεταλλικό άγαλμα που ήταν ντυμένο με χρυσό, το οποίο όμως δεν κράτησε πολύ.
Το πλαίσιο και ο θρόνος του ήταν ξύλινα, άρα και ευάλωτα. Το άγαλμα θεωρείται πως καταστράφηκε κάποιες εκατοντάδες χρόνια αργότερα είτε κατά την άλωση του ναού είτε κάποια χρόνια αργότερα σε φωτιά στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας ήταν το δείγμα του μέλλοντος για την Αίγυπτο του 300 π.Χ.. Το 100 μέτρων δημιούργημα στεκόταν πάνω σε μία γιγάντια βάση και είχε κυλινδρική κορυφή. Ήταν το τρίτο υψηλότερο κτίσμα στον κόσμο για πολλούς αιώνες, πάντα μετά τις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Ο Φάρος διαλύθηκε κομμάτι κομμάτι από σεισμούς, μεταξύ του 12ου και 15ου αιώνα.
Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού ήταν χτισμένο στην αρχαία περιοχή της Καρίας, εκεί που σήμερα βρίσκεται η Τουρκία. Ήταν εξ αρχής εντυπωσιακό, καθώς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταφικά μνημεία της εποχής. Το είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Μαύσωλος, βασισμένος σε αρχαιοελληνικά, ανατολικά και αιγυπτιακά σχέδια. Και αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς από σεισμούς. Σήμερα δεν σώζεται τίποτα από αυτό.
Ο Ναός της Άρτεμις στην Έφεσο βρισκόταν στην ομώνυμη πόλη και καταστράφηκε σε τρεις φάσεις. Ο Ναός που ήταν αφιερωμένος στη Θεά της γονιμότητας δεν έχει αφήσει τίποτα πίσω του, παρά μία κολώνα.