LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 19:32

Νέα κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

Τι ζήτησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ζητώντας προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Οι αντιδράσεις των κομμάτων και η απάντηση Κοτζιά, τον οποίο κάλυψε το ΥΠΕΞ.

Κοτζιάς - Καμμένος - Άρειος Πάγος

Νέος γύρος στην κόντρα  του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανήλθε στις καταγγελίες του και ζήτησε να παραιτηθούν και οι δυο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια.

«Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για το διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε ο κ. Καμμένος. Όπως ανέφερε δε, «ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Άφησε δε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δήλωση της αναφέρει «O κ. Καμμένος επανέλαβε σήμερα ότι ο κ. Κοτζιάς εμπλέκεται σε ένα οικονομικό σκάνδαλο ζητώντας μάλιστα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του και των οικείων του. Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον καλύπτει. Οι αλληλοκαταγγελίες αυτές δεν αφορούν βέβαια μόνον τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους, αλλά όλους τους πολίτες. Γι’ αυτό και ρωτάμε ευθέως τον πρωθυπουργό: Τι ακριβώς γνωρίζει για την υπόθεση με τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών και αδειάζει τον κ. Κοτζιά; Και κυρίως: Θα δώσει εντολή να αρθεί η ασυλία όλων των εμπλεκομένων για να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη;».


Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ζήτησε «να αρθούν οι ασυλίες και να μάθει ο ελληνικός λαός αν ο Καμμένος είναι συκοφάντης ή αν ο Κοτζιάς χρηματίσθηκε», ενώ σχολιάζοντας την κόντρα Καμμένου – Κοτζιά, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε, «το ότι θα καταλήξουν στα δικαστήρια, ενώ ήταν δίπλα – δίπλα στα υπουργικά έδρανα, δείχνει πόσο συγκολλητική ουσία ήταν η εξουσία».

Η απάντηση Κοτζιά και η 'κάλυψη" του ΥΠΕΞ

«H ΝΔ στηρίζει τις γελοιότητες του εθνικού συκοφάντη με εξίσου γελοιότητα. Ζητά άρση ασυλίας μου χωρίς να υπάρχει καν δίωξη σε βάρος μου. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι τους ενώνει; το μίσος ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, η εχθρότητα στην αλήθεια, η αντιπάθεια σε εξωτερική πολιτική μας», αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς σε απάντηση του στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Μεγ. Δευτέρας, το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του και σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, αλλά και ειδικότερα για τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος σήμερα, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.
  • Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.
  • Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.
  • Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά. 
  • Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε. 
  • Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο.

ΑΝΕΛ: στις Δημοκρατίες ταιριάζει το λευκό της αλήθειας και όχι το σκοταδιστικό μαύρο

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

Στις Δημοκρατίες ταιριάζει το λευκό της αλήθειας και όχι το σκοταδιστικό μαύρο.

Ευχόμαστε οι μαυρισμένες με μαρκαδόρο αμοιβές των υπεργολάβων, καθώς και η παντελής απουσία στην προσκομισθείσα από το ΥΠΕΞ στη Βουλή σύμβαση υπεργολαβίας του παραρτήματος για τις υπηρεσίες, που θα προσέφεραν οι υπεργολάβοι, να μην συμβολίζει ούτε μαυρισμένες διαδρομές χρημάτων, ούτε την παντελή απουσία ελέγχου αυτών.

Ας μην λησμονούμε, ότι η Επίκαιρη  Επερώτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έγινε, για να διαλευκανθεί μία υπόθεση εξαιρετικού Δημοσίου ενδιαφέροντος σε σχέση με το καθεστώς έκδοσης των visa επί Υπουργίας  Ν. Κοτζιά.

Ωστόσο, είπαμε. Στις Δημοκρατίες ταιριάζει το λευκό της αλήθειας και όχι το σκοταδιστικό μαύρο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Βελεστίνο: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (εικόνες)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν ότι ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει έναν αδέσποτο σκύλο, με τους ελιγμούς να έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λείαΣήμερα 17:05 | Ειδήσεις

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα19:16Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική19:00Ακινητοποιήθηκε έξω από τη Λάρισα τρένο της Hellenic Train18:46Θεσσαλονίκη: Άγριος καυγάς μεταξύ ανήλικων κοριτσιών σε πάρκο – Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους18:32Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά κάνναβης στο Λιμένα Ηγουμενίτσας18:18Βελεστίνο: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (εικόνες)18:04Τουρισμός για όλους 2025 - Όλο και περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι17:50Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λεία17:36Στην Αθήνα την Κυριακή ο Ζελένσκι - Απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων17:22Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε Κιλκίς και Σέρρες – Τρεις συλλήψεις (εικόνα)17:08Πάπας Λέων ΙΔ': Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί16:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο