LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2019 17:45

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για Ξεπαπαδέα και Πετσίτη

Στα “κάγκελα” η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως κατά της Διαφθοράς . Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέγαρο Μαξίμου - γραφεία ΝΔ Μοσχάτο

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, τονίζει η Αντιπολίτευση καθώς στην υπόθεση Πετσίτη έρχεται να προστεθεί πλέον και η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Αρτεμίου που εδρεύει στην Κύπρο και κατηγορείται από τη ΝΔ ως δικηγόρος off shore και άνθρωπος του Μαξίμου. 

«Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε», σχολίασε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου

Οργισμένη ήταν η απάντηση της Γενικής Γραμματέως η οποία προσφεύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα  της Γενικής Γραμματέως για  την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του  κ. Αρτεμίου  και μάλιστα “επί σειρά ετών”», δήλωσε η κ. Ξεπαπαδέα.

Εκπρόσωπος του κ. Αρτεμίου στην Ελλάδα ήταν και ο Μανώλης Πετσίτης και μάλιστα όπως τον κατηγορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση την ίδια περίοδο που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εμπλοκή της κ. Ξεπαπαδέα σε αυτή την ιστορία για τη ΝΔ δημιουργεί τεράστιο ηθικό θέμα στην κυβέρνηση.

«Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου; Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη; Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κυρία Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;», διερωτάται ο Γιαννης Μαστρογεωργίου

 «Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε "σκάνδαλο" την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του», απαντά η Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να ζητήσει την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως και ποια είναι η θέση του Υπουργείου αναφορικά με τη σύγκρουση συμφερόντων στην υπόθεση της κα. Ξεπαπαδέα.

Για σκάνδαλο κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή.

«Το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

«Υπάρχει σοβαρότατη πολιτική ανακολουθία και ένδειξη τι σημαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ η Γενική Γραμματεία Διαφθοράς και το υπουργείο Διαφθοράς» σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Αντρέας Λοβέρδος.

Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Πλήρη κάλυψη στην Αναστασία Ξεπαπαδέα προσέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Kαλεί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να εκτίθενται επισημαίνοντας ότι «Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς- πραγματικούς-   σκελετούς   στις   ντουλάπες   τους   και   αγωνιούν   στο   ενδεχόμενο αποκάλυψής τους».

 Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η Κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή «πόθεν έσχες» να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε.

Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γ.Γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται "ηθικό" ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore. Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων.

Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς - πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο