LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2019 16:12

Ρουάντα: 25χρόνια από τη γενοκτονία (βίντεο)

Τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας που ξεκίνησε σα σήμερα τιμούν ντόπιοι και δυτικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους πολίτες της χώρας.

γενοκτονία της Ρουάντα - θύματα

Ο Πρόεδρος της Ρουάντα και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τα 800.000 θύματα της γενοκτονίας που είχε ξεκινήσει σα σήμερα πριν από 25 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Paul Kagame συνοδεύτηκε από τη σύζυγο και το γιο του, ενώ στην τελετή μνήμης στους Τούτσι παραβρέθηκαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Mετά το τέλος της τελετής ο Πρόεδρος της Ρουάντα και ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν μεταξύ αυτών που άναψαν τη δάδα στο μνημείο της γενοκτονίας, που βρίσκεται στα νότια της πόλης Κιγκάλι, εκεί όπου έχουν θαφτεί πάνω από 250.000 νεκροί.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία μνήμης, στην οποία υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν 2000 άνθρωποι.

γενοκτονία της Ρουάντα - θύματα

Η πορεία θα ξεκινήσει από τη Βουλή της Ρουάντα και θα καταλήξει στο Γήπεδο όπου θα ανάψουν κεριά στη μνήμη των νεκρών.

Η σφαγή στη Ρουάντα διήρκησε 100 μέρες και υπολογίζεται ότι σκοτώνονταν καθημερινά περίπου 10.000 άνθρωποι.

Ήταν στις 6 Απριλίου το 1994 όταν ο τότε Πρόεδρος της χώρας και ο συνεργάτης του, Χούτους και οι δύο, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι δράστες της επίθεσης δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγήςΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης. Τι είπε για τον ΕΛΓΑ και την κλιματική αλλαγή.

Θάνατος Ραϊσί: Η κηδεία, το εθνικό πένθος και ο διάδοχος (εικόνες)Σήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Στο Ιράν συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με οκτώ άλλους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο.

Κιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο μέσα στην μονάδα τουΣήμερα 10:04 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο 45χρονος μετέβη μαζί με άλλα άτομα στην κτηνοτροφική μονάδα που ανήκει στον 54χρονο άνδρα. 

Βρετανία: Φονικές αναταράξεις σε πτήση από το ΛονδίνοΣήμερα 13:24 | Ειδήσεις

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έγκλημα - Κιλκίς: Η αποφυλάκιση του θύματος, η διάρρηξη και οι ανήλικοι14:40Ασπρόπυργος: Ελεύθερος ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται για βιασμό 27χρονης14:27ΑΑΔΕ - Τεκμήρια: H πλατφόρμα για την αμφισβήτηση τους τέθηκε σε λειτουργία14:13Μητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής14:00Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγειλε την ανήλικη κόρη της για ξυλοδαρμό και απειλές13:46Βόλος - Κάτω Λεχώνια: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μεσαιωνικός πύργος (βίντεο)13:33Βρετανία: Φονικές αναταράξεις σε πτήση από το Λονδίνο13:19Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 Αιγύπτιοι13:05Λιβύη: Διάβημα στην Ελλάδα για τις έρευνες στην Κρήτη12:51Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λαγαριασμούς των δικαιούχων12:37 Κέρκυρα: Ελεύθερος ο 15χρονος που έστειλε στο νοσοκομείο συνομήλικό του 12:24Γεωργιάδης - Κασσελάκης: Ο “μάπας”, η αναδίπλωση και η αντεπίθεση12:10Λίβερπουλ: Ο Σλοτ έγινε “αφεντικό” στον πάγκο της ομάδας11:57Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Εμπαπέ και το αποχαιρετιστήριο δείπνο 11:43Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Οι ευχές του Πρωθυπουργού στον γιο του για την ονομαστική του εορτή11:30Θεσσαλονίκη: Έπεσε σκαλωσιά από τον πρώτο όροφο και τραυμάτισε περαστικούς11:16Θάνατος Ραϊσί - Τουρκία: Εθνικό πένθος για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν 11:02ΔΕΗ: Ισχυρά αποτελέσματα το α’ τριμήνο 202410:48Ενδοοικογενειακή βία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε μια εβδομάδα10:35Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Χαριλάου10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο