LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2019 15:13

Λαθρεμπόριο καυσίμων με παράνομα λογισμικά σε πρατήρια

Περισσότερα από 16 εκατ. ευρώ σε βεβαιωμένα πρόστιμα έχει επιβάλλει η ΑΑΔΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων το 2018.

ΒΕΝΖΙΝΗ - ΚΑΥΣΙΜΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΠΡΑΤΗΡΙΟ - ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ

Του Νίκου Ρογκάκου

Αυξάνονται τα κυκλώματα λαθρεμπορίας και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα των ετήσιων απωλειών φορολογικών εσόδων που υπολογίζονται τουλάχιστον στα 250 εκ. ευρώ.

Δεν μιλούμε μόνο για λαθρεμπόριο αλλά για μαφία κυκλωμάτων, αφού τα νέα στοιχεία για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα αναδεικνύονται από τις απαντήσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η ΑΑΔΕ και το ΣΔΟΕ στη Βουλή.

Το πρώτο, που θα μπορούσε, πάντως, να επισημάνει κανείς είναι ότι οι βεβαιώσεις προστίμων 16.075.849 ευρώ από τις τελωνειακές Αρχές το 2018, μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό, πόσο μάλλον όταν δεν γνωστοποιείται πόσα από αυτά μπήκαν τελικά στα κρατικά ταμεία.

Με φόντο τα εντυπωσιακά ευρήματα από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε αντλίες υγραερίου, επισπεύδοντας έτσι τη διασύνδεση τους με τις ταμειακές μηχανές, το Σώμα- στην απάντηση του προς το βουλευτή Γ. Αμυρά- αποκαλύπτει ότι στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται υποθέσεις που αφορούν σε ταμειακές- «μαϊμού».

Συγκεκριμένα,  από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πλαίσιο Εισαγγελικής Παραγγελίας διενεργήθηκαν έλεγχοι για παράνομο λογισμικό σε πρατήρια καυσίμων, το πόρισμα διαβιβάσθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και τα αποτελέσματα αυτών διέπονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

Από τους ελέγχους πετρελαιοειδών του ΣΔΟΕ, προέκυψαν λαθρεμπορικές παραβάσεις από κλειστή αποθήκη και νοθεία- λαθρεμπορία από έλεγχο ποιότητας καυσίμων. Από τους ελέγχους στο υγραέριο κίνησης προέκυψαν παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα (λαθρεμπορία) οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής διαδικασίας προκειμένου να στοιχειοθετηθούν. Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ έχει υποβάλει αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την προμήθεια συσκευής ελέγχου της ακρίβειας διανομέων υγραερίου κίνησης για την αποκάλυψη, δίωξη και καταστολή παραβάσεων, καθώς και για εξειδικευμένους ελέγχους στα πρατήρια πώλησης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο