Ελεφαντάκια παγιδεύτηκαν σε βαθύ λάκκο με λάσπη (βίντεο)
Δασοφύλακες διέσωσαν 6 ελεφαντάκια που πιστεύεται ότι είχαν χαθεί στο δάσος και είχαν εγκλωβιστεί σε έναν βαθύ λάκκο με λάσπη στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Οι δασοφύλακες εντόπισαν κατά τύχη την Τετάρτη τα ελεφαντάκια που βρισκόντουσαν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια περιπολίας τους σε εθνικό πάρκο που βρίσκεται ανατολικά της Μπανγκόκ, δήλωσε στο AFP ο επιστάτης του πάρκου Πραουατσάρτ Σάντιπ.
Όταν οι δασοφύλακες συνειδητοποίησαν ότι τα ελεφαντάκια, ηλικίας ενός ως τεσσάρων ετών, δεν μπορούσαν να βγουν από το βαθύ αυτό κοίλωμα με τη λάσπη, ορισμένοι από αυτούς έφυγαν από το δάσος για να φέρουν εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν να βγουν, ενώ άλλοι έμειναν όλη τη νύχτα στο πλάι των φοβισμένων παχύδερμων.
"Η ομάδα μας έφτασε με εργαλεία (την Πέμπτη το πρωί) και άρχισε να σκάβει γύρω από το κοίλωμα, για να γίνει λιγότερο απότομη η κλίση σε μια πλευρά του", εξήγησε.
Στη συνέχεια οι δασοφύλακες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να κατασκευάσουν μια ράμπα για να βγουν τα ελεφαντάκια από τον λάκκο.
"Ελάτε, ελάτε, ανεβείτε!", "Ελάτε μικρά, ελάτε!" τα παρότρυναν οι δασοφύλακες και ένα-ένα τα ελεφαντάκια που ήταν γεμάτα λάσπη άρχισαν να βγαίνουν από το κοίλωμα στο οποίο είχαν παγιδευτεί, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το εθνικό πάρκο.
Ο Πραουατσάρτ δήλωσε ότι ένα κοπάδι περίπου 30 ενήλικων ελεφάντων εντοπίστηκε εκεί κοντά από τους δασοφύλακες, οι οποίοι πιστεύουν ότι τα ελεφαντάκια χάθηκαν ενώ βρισκόντουσαν μαζί με τους γονείς τους στο κοπάδι αυτό.
"Πιστεύουμε ότι είχαν παγιδευτεί εκεί για τουλάχιστον δύο ημέρες επειδή μετά την έξοδό τους τα πόδια τους ήταν αδύναμα", εξήγησε.
Οι άγριοι ελέφαντες είναι εθνικό σύμβολο της Ταϊλάνδης. Αυτοί ζουν σε ορισμένα τμήματα της χώρας, αλλά ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί από περισσότερους από 100.000 το 1850 σε περίπου 2.700 σήμερα.
Εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών και του περιορισμού του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, οι ελέφαντες έχουν έρθει πιο κοντά με τον άνθρωπο τις τελευταίες δεκαετίες και η συνύπαρξή τους με χωρικούς και γεωργούς δεν είναι πάντα εύκολη.
Οι ελέφαντες αποτελούν συχνά θύμα λαθροθηρίας ή εκμετάλλευσης στον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας.