LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2019 10:43

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ Αττικής - Τι αλλάζει για δεκάδες δρομολόγια

Ποιες είναι οι νέες αφετηρίες, αναλόγως διαδρομής, που ορίζει απόφαση του Υπ. Μεταφορών.

ΚΤΕΛ Αττικής - λεωφορεία

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε αλλαγές σε 39 τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής, ζητώντας την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του ΟΑΣΑ Α.Ε. και του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε. το αργότερο μέχρι τις 4 Απριλίου, ώστε να λειτουργήσουν οι νέες αφετηρίες από τα τέλη Μαΐου.

Με τη σύμβαση θα καθοριστούν, μεταξύ άλλων, οι όροι εκτέλεσης του συγκεκριμένου συγκοινωνιακού έργου, οι υποχρεώσεις του συγκοινωνιακού φορέα ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., οι όροι παρακολούθησης της τήρησης του εκτελούμενου συγκοινωνιακού έργου καθώς και το εφαρμοστέο Δίκαιο σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, ώστε να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα των ΚΤΕΛ Αττικής με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της πόλης, αλλά και η αποφόρτιση των κύριων οδικών αξόνων που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.Τα εισιτήρια των 39 γραμμών αναμένεται να μειωθούν κατά 1,40 ευρώ ώστε να μην προκύψει επιβάρυνση για τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στις νέες αφετηρίες.

Οι απαιτούμενες προσαρμογές, κατά το περιεχόμενο της μελέτης του ΟΑΣΑ για την «Αναδιάρθρωση Αφετηριών και Δικτύου Γραμμών ΚΤΕΛ Ν. Αττικής», θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός 45 ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις παρακάτω θέσεις:

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ & ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (Μεσόγεια): σταθμός Νομισματοκοπείο (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  • ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (τοπικές γραμμές): σταθμός Κορωπί (μπροστά από τον σταθμό)
  • ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (παραλιακά): σταθμός Συγγρού-Φιξ (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  • ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: σταθμός Ελαιώνας (οδός Μαρκόνι)
  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: σταθμός Κηφισιά (οδός Γρ. Λαμπράκη) και σταθμός Κάτω Πατήσια (οδός Στρατηγού Καλλάρη)
ΚΤΕΛ Αττικής - λεωφορεία


Τα 39 δρομολόγια είναι:

ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Από τον σταθμό Νομισματοκοπείο, στις γραμμές Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό, Κάτω Σούλι, Αγ. Μαρίνα και Σχινιάς.

ΜΕΣΟΓΕΙΑ: Από τον σταθμό Νομισματοκοπείο, στις γραμμές Μαρκόπουλο, Κορωπί-Μαρκόπουλο- Καλύβια-Κερατέα-Λαύριο, Κερατέα. Από τον σταθμό Κορωπί θα ξεκινούν οι τοπικές γραμμές για Μαρκόπουλο-Καλύβια-Ανάβυσσο-Π.Φώκαια, Λαύριο-Σούνιο και τα δρομολόγια Μαρκόπουλο-Βραυρώνα, Κερατέα-Κ. Θάλασσα, Αεροδρόμιο-Στ. Κορωπί–Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη-Αυλάκι, Αεροδρόμιο-Ραφήνα.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Κηφισιά, στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι- Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού-Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού-Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού-Χαλκούτσι.

Από τον σταθμό Κάτω Πατήσια, στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι-Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού-Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού-Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού-Χαλκούτσι.

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Ελαιώνας, στις γραμμές Μέγαρα, Βίλια-Ερυθρές. Επίσης, στις γραμμές Βίλια-Πόρτο Γερμενό, Μέγαρα-Πάχη, Μέγαρα-Αλεποχώρι, Μέγαρα-Κινέτα.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Συγγρού-Φιξ, στις γραμμές Ανάβυσσος-Π. Φώκαια, Σούνιο, αλλά και τη γραμμή Σούνιο-Λαύριο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή τουΣήμερα 18:41 | Ειδήσεις

«Το εργαλείο που είχε μπροστά του για να κατευθύνει τα τρένα δεν ήξερε να το δουλεύει» αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου για την γνώση του σταθμάρχη σχετικά με την αυτόματη χάραξη.

Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”Σήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομίαΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ασθενοφόρα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενουΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μιλάνο – Ολυμπιακός: Λύγισαν οι “ερυθρόλευκοι”23:59Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών του23:46Σέρρες: Ποινές φυλάκισης για τους 30 μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια στη δομή φιλοξενίας23:34Θεσσαλονίκη: Ταξί συγκρούστηκε με ΙΧ - Ένας τραυματίας23:21Κορινθία: Νεκρός εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού23:07Κίνα: Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στο διάστημα22:53Ανανεώθηκε η θητεία των Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα22:39Ιαπωνία: 32χρονη παντρεύτηκε χαρακτήρα που δημιούργησε μέσω.... της τεχνητής νοημοσύνης22:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:11ΠΑΕ Κηφισιά: O Άγγελος Χαριστέας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής21:58Νότια Αφρική: Έρευνα για την "μυστηριώδη" άφιξη 153 Παλαιστινίων με πτήση από το Ναϊρόμπι 21:44Ρόδος: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο σκουπιδιών - Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική21:31Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου21:17Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:03Εθνική Ελπίδων: Τρένο… χωρίς στάση για το Euro 202720:49Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή του20:35Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”20:25Αττική: Συνελήφθη 40χρονος που οδηγούσε φορτηγό μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο20:12Βόλος: Κουβαλούσε κλεμμένο κλιματιστικό πάνω στο ποδήλατο του!19:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενου19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο