LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018 09:53

Καλά νέα για όσους υποφέρουν από διαταραχές του οισοφάγου

Ανοίγονται νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές στους γιατρούς για τους ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές του οισοφάγου.

AP - Επιστήμη - εργαστήριο - έρευνα - στολή - πείραμα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, που εργάζονται για να αναδημιουργήσουν με μεθόδους εμβιομηχανικής στο εργαστήριο όλο το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν να αναπτύξουν ιστό ανθρώπινου οισοφάγου μέσω της καλλιέργειας πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων.

Η δημιουργία εργαστηριακού οισοφάγου θα δώσει στο μέλλον νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές στους γιατρούς για τους ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές του οισοφάγου, κάνοντας πρόοδο στο πεδίο της εξατομικευμένης ιατρικής, προσαρμόζοντας δηλαδή την εκάστοτε θεραπεία στις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν ιστό ανθρώπινου οισοφάγου αποκλειστικά από πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη άλλων εργαστηριακών οργάνων (εντέρου, στομάχου, ήπατος).

Η ομάδα της έρευνας, με επικεφαλής τον Τζιμ Ουέλς του Ιατρικού Κέντρου του Νοσκομείου Παίδων του Σινσινάτι, έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell Stem Cell".

Ο οισοφάγος μπορεί να εμφανίσει εκ γενετής παθήσεις (όπως η ατρησία που προκαλεί μια στένωση ή παραμόρφωσή του λόγω γενετικών μεταλλάξεων) ή διαταραχές που εκδηλώνονται αργότερα στη διάρκεια της ζωής του ασθενούς, όπως ο οισοφαγικός καρκίνος, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α. Για όλες αυτές τις παθήσεις αναζητούνται καλύτερες θεραπείες από τις υπάρχουσες σήμερα.

Προς το παρόν πάντως, έχει αναπτυχθεί μόνο ένα «οργανοειδές» οισοφάγου. Θα χρειασθεί αρκετός ακόμη χρόνος για την εργαστηριακή δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οισοφάγου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστήςΧθες 18:58 | Ειδήσεις

Η πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη προαναγγέλλει μηνύσεις κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Τι δηλώνει ο καταγγέλλων στον ΑΝΤ1; 

ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη ΓάζαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Η δεύτερη φάση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον θύλακα.

Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΧθες 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"Χθες 19:15 | Ειδήσεις

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κηφισιά, ενώ νωρίτερα ο Αρης πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 1-0.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός στη Κεφαλονιά20:32Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:04Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα19:50ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο