LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2018 09:23

Η Ρωσία σχεδιάζει διαστημικούς περιπάτους για τουρίστες

Ένα ταξίδι για λίγους σχεδιάζει η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia, καθώς το κόστος του ανά άτομο θα είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια!

διάστημα - τουρισμός

Η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia σχεδιάζει για πρώτη φορά να διοργανώσει ταξίδια τουριστών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα οποία θα περιλαμβάνουν και διαστημικό περίπατο.

Αυτό δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» ο επικεφαλής της εταιρείας Βλαντιμίρ Σόλντσεφ και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι «οι αναλυτές αγοράς έχουν επιβεβαιώσει ότι πλούσιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για κάτι τέτοιο».

Όπως είπε, το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, «ίσως λιγότερο για τον πρώτο τουρίστα» (κάτι σαν έκπτωση επιβράβευση του θάρρους του...). Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, «να βγουν έξω για ένα διαστημικό περίπατο και να φτιάξουν τη δική τους βιντεοταινία». Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου ένα δεκαήμερο.

Η Energia, που είχε στείλει στο διάστημα το 1961 τον πρώτο άνθρωπο, τον Γιούρι Γκαγκάριν, αναπτύσσει ένα νέο διαστημικό σκάφος, το ΝΕΜ-2 (προσωρινή ονομασία), που, με τη βοήθεια ενός ρωσικού πυραύλου, θα μεταφέρει τέσσερις έως έξι τουρίστες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ΝΕΜ-2 θα διαθέτει «άνετες καμπίνες», όπως είπε ο Σόλντσεφ, δύο τουαλέτες και πρόσβαση στο Ίντερνετ. «Θα είναι τόσο άνετο όσο είναι δυνατό να γίνει κάτι στο διάστημα», ανέφερε και εκτίμησε ότι «μπορεί να εκτοξευθεί το 2019».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η αμερικανική εταιρεία Boeing, που έχει τις δικές διαστημικές φιλοδοξίες, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο σχέδιο. Στη νέα «κούρσα» του διαστημικού τουρισμού φιλόδοξα σχέδια έχει και η εταιρεία Virgin Galactic του επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, που αναπτύσσει το σκάφος SpaceShipTwo.

Το 2009 η Ρωσία είχε στείλει για δύο εβδομάδες στον ISS τον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή του «Τσίρκου του Ήλιου» Γκι Λαλιμπερτέ, ενώ το 2006 η ιρανο-αμερικανή επιχειρηματίας Ανουσές Ανσαρί έγινε η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο