LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2017 16:30

Έκθεση “Keep on Keeping on. A visual meta-collection”

Έργα από τη Συλλογή Τέχνης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «συνομιλούν» με πρόσφατα έργα νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών 2017.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση "Keep on Keeping on. A visual meta-collection", σε επιμέλεια της προσκεκλημένης ανεξάρτητης επιμελήτριας Εβίτας Τσοκάντα. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που οργανώνει η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξης Ακριθάκης, Μίνως Αργυράκης, Joseph Beuys, Charles Bukowski, Γιάννης Γαΐτης, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Ceal Floyer, Θόδωρος, Αλεξία Καραβέλα, Βικτωρία Καρβούνη, Γιάννης Κόττης, Νίκος Κούνδουρος, Marijn van Kreij, Γιάννης Μαΐλλης, Φρόσω Μιχαλέα, Γιάννης Μουράβας, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νεκτάριος Παππάς, Δημοσθένης Πατρίδης, Γιάννης Ρίτσος, Steve Roggenbuck, Αλίκη Σαπουντζή, Ιωάννα Σπητέρη-Βεροπούλου, Αλέκος Φασιανός, Βασίλης Φωτόπουλος.

Η έκθεση "Keep on Keeping on" αποτελείται από μια επιλογή ιστορικών έργων και αντικειμένων της συλλογής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, τα οποία συνομιλούν με πρόσφατα έργα νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει νέες παραγωγές και ενσωματώνει συνεργασίες με τελειόφοιτους φοιτητές της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η πολύπλευρη συλλογή του Κολλεγίου έχει σχηματιστεί από δωρεές και αγορές υπό την ευθύνη διαφορετικών ανθρώπων μέσα στα χρόνια, οι οποίοι ανάλογα με την εποχή, την προσωπικότητά τους ή το γενικότερο πλαίσιο της Σχολής, υιοθετούσαν διαφορετικούς, καμιά φορά και αντιθετικούς, προγραμματισμούς και αισθητικές κατευθύνσεις.

Η έκθεση "Keep on Keeping on", με χειρονομίες που ισορροπούν ανάμεσα στην παραδοξότητα και την ποιητικότητα, αντιπαραθέτει τα έργα της συλλογής με σύγχρονα έργα, επιδιώκοντας να πυροδοτήσει συνειρμούς και να αποκαλύψει κρυμμένες συνδέσεις, υπό το πρίσμα της σημερινής γνώσης. Με την έκθεση φαινομενικά τυχαίων αντικειμένων εγείρεται η αίσθηση του απροσδόκητου και προβάλλεται η αδιόρατη ενότητα κάθε συλλογής: το οικουμενικό, ανθρωποκεντρικό στοιχείο.

Η έκθεση επιχειρεί να διευρύνει προκαθορισμένες αντιλήψεις της εικαστικής γλώσσας, τόσο σε επίπεδο έργου, όσο και πλαισίωσης. Το βλέμμα του θεατή κατευθύνεται σε μια κατάσταση οικειοθελούς αναστολής του σκεπτικισμού και ωθείται να αποδομήσει εκ νέου την πρόθεση, την έννοια και τη συμβολική αξία του κάθε εκθέματος.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το "Keep on Keeping on" λειτουργεί ως ενθάρρυνση για την επανεκτίμηση της αυθεντίας που καθορίζει την καλλιτεχνική αξία. Η παράθεση αναρίθμητων εικαστικών εργαλείων με τα οποία η τέχνη παράγεται, τη μετατρέπει σε αντικείμενο καθολικής διεκδίκησης. Τελικά η έκθεση επιχειρηματολογεί για την επαναδιεκδίκηση της δύναμης του καθενός να μιλήσει για τον εαυτό του, αγκαλιάζοντας την πιθανότητα της αποτυχίας ως απαραίτητο στοιχείο αυτοπροσδιορισμού. Αυτή η ωδή στην αυτοαναφορικότητα στοχεύει στο να παρακινήσει το υποκείμενο να συμμετάσχει ενεργά όχι μόνο στην εκτίμηση, αλλά ακόμα και στην ανάπτυξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου. 

Είναι μια έκθεση που πραγματεύεται τη δημιουργία μιας έκθεσης, την παραγωγή και κατανάλωση της τέχνης, την αποδοχή της οργανικής ανθρώπινης εξέλιξης και τελικά την αναγνώριση της καθολικής παρόρμησης για δημιουργικότητα σε όλες τις πλευρές της ζωής. Όπως είπε ο Χένρι Μίλλερ «Το να κάνεις την ίδια τη ζωή τέχνη, αυτός είναι ο στόχος».

"Keep on Keeping on. A visual meta-collection"

Γκαλερί ACG, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

Εγκαίνια: 3 Μαρτίου 2017, 18:00 – 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 14:00 – 18:00, Σάββατο, 12:00 – 16:00

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο