LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2017 16:30

Έκθεση “Keep on Keeping on. A visual meta-collection”

Έργα από τη Συλλογή Τέχνης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «συνομιλούν» με πρόσφατα έργα νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών 2017.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση "Keep on Keeping on. A visual meta-collection", σε επιμέλεια της προσκεκλημένης ανεξάρτητης επιμελήτριας Εβίτας Τσοκάντα. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που οργανώνει η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξης Ακριθάκης, Μίνως Αργυράκης, Joseph Beuys, Charles Bukowski, Γιάννης Γαΐτης, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Ceal Floyer, Θόδωρος, Αλεξία Καραβέλα, Βικτωρία Καρβούνη, Γιάννης Κόττης, Νίκος Κούνδουρος, Marijn van Kreij, Γιάννης Μαΐλλης, Φρόσω Μιχαλέα, Γιάννης Μουράβας, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νεκτάριος Παππάς, Δημοσθένης Πατρίδης, Γιάννης Ρίτσος, Steve Roggenbuck, Αλίκη Σαπουντζή, Ιωάννα Σπητέρη-Βεροπούλου, Αλέκος Φασιανός, Βασίλης Φωτόπουλος.

Η έκθεση "Keep on Keeping on" αποτελείται από μια επιλογή ιστορικών έργων και αντικειμένων της συλλογής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, τα οποία συνομιλούν με πρόσφατα έργα νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει νέες παραγωγές και ενσωματώνει συνεργασίες με τελειόφοιτους φοιτητές της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η πολύπλευρη συλλογή του Κολλεγίου έχει σχηματιστεί από δωρεές και αγορές υπό την ευθύνη διαφορετικών ανθρώπων μέσα στα χρόνια, οι οποίοι ανάλογα με την εποχή, την προσωπικότητά τους ή το γενικότερο πλαίσιο της Σχολής, υιοθετούσαν διαφορετικούς, καμιά φορά και αντιθετικούς, προγραμματισμούς και αισθητικές κατευθύνσεις.

Η έκθεση "Keep on Keeping on", με χειρονομίες που ισορροπούν ανάμεσα στην παραδοξότητα και την ποιητικότητα, αντιπαραθέτει τα έργα της συλλογής με σύγχρονα έργα, επιδιώκοντας να πυροδοτήσει συνειρμούς και να αποκαλύψει κρυμμένες συνδέσεις, υπό το πρίσμα της σημερινής γνώσης. Με την έκθεση φαινομενικά τυχαίων αντικειμένων εγείρεται η αίσθηση του απροσδόκητου και προβάλλεται η αδιόρατη ενότητα κάθε συλλογής: το οικουμενικό, ανθρωποκεντρικό στοιχείο.

Η έκθεση επιχειρεί να διευρύνει προκαθορισμένες αντιλήψεις της εικαστικής γλώσσας, τόσο σε επίπεδο έργου, όσο και πλαισίωσης. Το βλέμμα του θεατή κατευθύνεται σε μια κατάσταση οικειοθελούς αναστολής του σκεπτικισμού και ωθείται να αποδομήσει εκ νέου την πρόθεση, την έννοια και τη συμβολική αξία του κάθε εκθέματος.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το "Keep on Keeping on" λειτουργεί ως ενθάρρυνση για την επανεκτίμηση της αυθεντίας που καθορίζει την καλλιτεχνική αξία. Η παράθεση αναρίθμητων εικαστικών εργαλείων με τα οποία η τέχνη παράγεται, τη μετατρέπει σε αντικείμενο καθολικής διεκδίκησης. Τελικά η έκθεση επιχειρηματολογεί για την επαναδιεκδίκηση της δύναμης του καθενός να μιλήσει για τον εαυτό του, αγκαλιάζοντας την πιθανότητα της αποτυχίας ως απαραίτητο στοιχείο αυτοπροσδιορισμού. Αυτή η ωδή στην αυτοαναφορικότητα στοχεύει στο να παρακινήσει το υποκείμενο να συμμετάσχει ενεργά όχι μόνο στην εκτίμηση, αλλά ακόμα και στην ανάπτυξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου. 

Είναι μια έκθεση που πραγματεύεται τη δημιουργία μιας έκθεσης, την παραγωγή και κατανάλωση της τέχνης, την αποδοχή της οργανικής ανθρώπινης εξέλιξης και τελικά την αναγνώριση της καθολικής παρόρμησης για δημιουργικότητα σε όλες τις πλευρές της ζωής. Όπως είπε ο Χένρι Μίλλερ «Το να κάνεις την ίδια τη ζωή τέχνη, αυτός είναι ο στόχος».

"Keep on Keeping on. A visual meta-collection"

Γκαλερί ACG, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

Εγκαίνια: 3 Μαρτίου 2017, 18:00 – 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 14:00 – 18:00, Σάββατο, 12:00 – 16:00

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)Σήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Τελωνείο, αλλά και στο εμπορικό και επιβατικό τμήμα του λιμανιού στον Βόλο. 

Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της ΝαυτιλίαςΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Όλη η συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:14Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας10:00Μπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)09:46Αθήνα: Πλήθος ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή 49χρονου και συνελήφθη - Από αναβολικά μέχρι... παραισθησιογόνα μανιτάρια09:32Πυγμαχία: Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ 09:18Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο