LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Πολιτισμός /

DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2017 16:30

Έκθεση “Keep on Keeping on. A visual meta-collection”

Έργα από τη Συλλογή Τέχνης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «συνομιλούν» με πρόσφατα έργα νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών 2017.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση "Keep on Keeping on. A visual meta-collection", σε επιμέλεια της προσκεκλημένης ανεξάρτητης επιμελήτριας Εβίτας Τσοκάντα. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που οργανώνει η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξης Ακριθάκης, Μίνως Αργυράκης, Joseph Beuys, Charles Bukowski, Γιάννης Γαΐτης, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Ceal Floyer, Θόδωρος, Αλεξία Καραβέλα, Βικτωρία Καρβούνη, Γιάννης Κόττης, Νίκος Κούνδουρος, Marijn van Kreij, Γιάννης Μαΐλλης, Φρόσω Μιχαλέα, Γιάννης Μουράβας, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νεκτάριος Παππάς, Δημοσθένης Πατρίδης, Γιάννης Ρίτσος, Steve Roggenbuck, Αλίκη Σαπουντζή, Ιωάννα Σπητέρη-Βεροπούλου, Αλέκος Φασιανός, Βασίλης Φωτόπουλος.

Η έκθεση "Keep on Keeping on" αποτελείται από μια επιλογή ιστορικών έργων και αντικειμένων της συλλογής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, τα οποία συνομιλούν με πρόσφατα έργα νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει νέες παραγωγές και ενσωματώνει συνεργασίες με τελειόφοιτους φοιτητές της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η πολύπλευρη συλλογή του Κολλεγίου έχει σχηματιστεί από δωρεές και αγορές υπό την ευθύνη διαφορετικών ανθρώπων μέσα στα χρόνια, οι οποίοι ανάλογα με την εποχή, την προσωπικότητά τους ή το γενικότερο πλαίσιο της Σχολής, υιοθετούσαν διαφορετικούς, καμιά φορά και αντιθετικούς, προγραμματισμούς και αισθητικές κατευθύνσεις.

Η έκθεση "Keep on Keeping on", με χειρονομίες που ισορροπούν ανάμεσα στην παραδοξότητα και την ποιητικότητα, αντιπαραθέτει τα έργα της συλλογής με σύγχρονα έργα, επιδιώκοντας να πυροδοτήσει συνειρμούς και να αποκαλύψει κρυμμένες συνδέσεις, υπό το πρίσμα της σημερινής γνώσης. Με την έκθεση φαινομενικά τυχαίων αντικειμένων εγείρεται η αίσθηση του απροσδόκητου και προβάλλεται η αδιόρατη ενότητα κάθε συλλογής: το οικουμενικό, ανθρωποκεντρικό στοιχείο.

Η έκθεση επιχειρεί να διευρύνει προκαθορισμένες αντιλήψεις της εικαστικής γλώσσας, τόσο σε επίπεδο έργου, όσο και πλαισίωσης. Το βλέμμα του θεατή κατευθύνεται σε μια κατάσταση οικειοθελούς αναστολής του σκεπτικισμού και ωθείται να αποδομήσει εκ νέου την πρόθεση, την έννοια και τη συμβολική αξία του κάθε εκθέματος.

Έκθεση - Keep on Keeping on - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το "Keep on Keeping on" λειτουργεί ως ενθάρρυνση για την επανεκτίμηση της αυθεντίας που καθορίζει την καλλιτεχνική αξία. Η παράθεση αναρίθμητων εικαστικών εργαλείων με τα οποία η τέχνη παράγεται, τη μετατρέπει σε αντικείμενο καθολικής διεκδίκησης. Τελικά η έκθεση επιχειρηματολογεί για την επαναδιεκδίκηση της δύναμης του καθενός να μιλήσει για τον εαυτό του, αγκαλιάζοντας την πιθανότητα της αποτυχίας ως απαραίτητο στοιχείο αυτοπροσδιορισμού. Αυτή η ωδή στην αυτοαναφορικότητα στοχεύει στο να παρακινήσει το υποκείμενο να συμμετάσχει ενεργά όχι μόνο στην εκτίμηση, αλλά ακόμα και στην ανάπτυξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου. 

Είναι μια έκθεση που πραγματεύεται τη δημιουργία μιας έκθεσης, την παραγωγή και κατανάλωση της τέχνης, την αποδοχή της οργανικής ανθρώπινης εξέλιξης και τελικά την αναγνώριση της καθολικής παρόρμησης για δημιουργικότητα σε όλες τις πλευρές της ζωής. Όπως είπε ο Χένρι Μίλλερ «Το να κάνεις την ίδια τη ζωή τέχνη, αυτός είναι ο στόχος».

"Keep on Keeping on. A visual meta-collection"

Γκαλερί ACG, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

Εγκαίνια: 3 Μαρτίου 2017, 18:00 – 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 14:00 – 18:00, Σάββατο, 12:00 – 16:00

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο