LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2017 13:56

Το “The Met: Live in HD” παρουσιάζει την “Ρουσάλκα”

Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, με την παραμυθένια όπερα του Antonin Dvorak.

ΑΝΤΕΝΝΑ - THE MET LIVE IN HD - ΟΠΕΡΑ - ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK - ΡΟΥΣΑΛΚΑ

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Live in HD”, μετά την συγκλονιστική παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, την παραμυθένια όπερα «ΡΟΥΣΑΛΚΑ».

Η Kristine Opolais ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα. Ο Sir Mark Elder  διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από τη Met, το οποίο σκηνοθετεί με την χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.

Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που θα μας εκπλήξει με την σκηνοθετική ματιά της. Το σκηνικό μας μεταφέρει σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους Νεράιδων, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων που εμφανίζεται στη 2η πράξη. Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «ΡΟΥΣΑΛΚΑ», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν.

Μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη.

ΑΝΤΕΝΝΑ - THE MET LIVE IN HD - ΟΠΕΡΑ - ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK - ΡΟΥΣΑΛΚΑ

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ», είναι οι παρακάτω:

1.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2.Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

3.Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

4.Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

5.Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

6.Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου

7.Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου

8.Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

9.Λάρνακα - Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas

10.Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:55.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com

ΑΝΤΕΝΝΑ - THE MET LIVE IN HD - ΟΠΕΡΑ - ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK - ΡΟΥΣΑΛΚΑ

ΑΝΤΕΝΝΑ - THE MET LIVE IN HD - ΟΠΕΡΑ - ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK - ΡΟΥΣΑΛΚΑ

ΑΝΤΕΝΝΑ - THE MET LIVE IN HD - ΟΠΕΡΑ - ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK - ΡΟΥΣΑΛΚΑ

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο