LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2017 19:47

Η Αφροδίτη… της Φλώρινας φτιαγμένη από χιόνι (φωτό)

Έλληνας φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών μετέτρεψε την άμορφη μάζα χιονιού… σε πιστό αντίγραφο της θεάς Αφροδίτης.

Αφροδίτη - Φλώρινα - χιόνι - γλυπτό

Ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με μοναδικό υλικό το χιόνι που τις τελευταίες ημέρες είναι άφθονο στην περιοχή, έφτιαξε «την Αφροδίτη της …Φλώρινας».

Ένα πιστό αντίγραφο από χιόνι της Θεάς που κοσμεί την μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου του Λούβρου. Το γλυπτό έργο του νεαρού καλλιτέχνη, που κοσμεί από την Πέμπτη (19/1) την Φλώρινα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και κατοίκων της πόλης που περνούν από τις όχθες του Σακουλέβα όπου ο Αλέξης Νικολαϊδης έστησε το γλυπτό του, να το θαυμάσουν και να το φωτογραφήσουν.

«Η ιδέα μου ήρθε τον τελευταίο διάστημα βλέποντας τις πολύ μεγάλες σε όγκο δημιουργίες καλλιτεχνών από χιόνι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του βορρά και αποφάσισα να κάνω κάτι στην Φλώρινα που όμως να προσαρμόζεται στα μέτρα και την αισθητική της πόλης» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, γεμάτος χαρά, όπως είπε, που το έργο του άρεσε και κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου. «Είναι ένα άγαλμα στο ύψους μου και αποφάσισα να το φτιάξω δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά σωζόμενα παραδοσιακά στοιχεία της πόλης» κατέληξε.

Φλώρινα - χιόνι - Θεά Αφροδίτη

Φλώρινα - χιόνι - Θεά Αφροδίτη

Ο νεαρός καλλιτέχνης αναφέρεται στα κίνητρα και στους βαθύτερους συμβολισμούς του έργου του: «η Αφροδίτη είναι η γυναίκα, είναι η λατρεμένη όλων ημών των αντρών, είναι η μορφή που έχει σαγηνέψει όλο τον κόσμο». Χρειάστηκε αφράτο και απάτητο χιόνι και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας, αφού ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκλήρωσε το γλυπτό του στις επτά το βράδυ.

Η Αφροδίτη της Φλώρινας, φτιαγμένη από εκατομμύρια νιφάδες του χιονιού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες καμία δεν μοιάζει μεταξύ τους, ακτινοβολούσα την ημέρα και λαμπυρίζουσα την νύχτα, δίπλα στα παγωμένα νερά του ποταμού φωτίζει την πιο παλιά και ιστορική συνοικία της πόλης, ζεσταίνοντας και γλυκαίνοντας την χειμωνιάτικη φευγαλέα ματιά των περαστικών.

Ο Αλέξης Νικολαΐδης κατάγεται από την Βέροια και είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φλώρινα - χιόνι - Θεά Αφροδίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”Σήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο17:41Ελληνικό: Είχε στο σκάφος επωμίδες και όπλο και... παρίστανε τον Λιμενικό17:27Μεταξουργείο: Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία οδήγησε σε σύλληψη για μαστροπεία17:13Λάρισα - Σοβαρό τροχαίο: Κόρη και πατέρας στο νοσοκομείο16:59Χίος: γυναίκα καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο νερού και πέθανε16:45Eurovision 2024: Οι συμμετοχές του Α' ημιτελικού (βίντεο)16:31Missing Alert για την εξαφάνιση 29χρονου16:17Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι16:03Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Τα δημόσια αγαθά είναι εθνική υπόθεση (εικόνες)15:50Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών (εικόνες)15:36Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”15:22ΠΑΣΟΚ για Μονή της Χώρας: Πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί15:08Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα στα διόδια των Μαλγάρων14:54Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13Πατριάρχης Βαρθολομαίος: στηρίζουμε την ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας - Ουκρανίας13:59Ερντογάν σε Ισραήλ: Αποδεχτείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός13:45Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας13:31Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από 33χρονο θύμα τροχαίου13:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο