LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2025 11:14

Μεταμόσχευση - Δωρεά οργάνων: 45χρονος χαρίζει ζωή σε ασθενείς

Συνολικά έξι όργανα έλαβαν εξειδικευμένες ομάδες ιατρών από τον 45χρονο δότη, νωρίς το πρωί της Παρασκευής και άμεσα θα μεταμοσχευθούν στους καταλληλότερους λήπτες.

Θεσσαλονίκη - Δωρεά οργάνων - Νοσοκομείο Παπανικολάου

Δώρα ζωής χάρισε με τον θάνατό του ένας 45χρονος που νοσηλευόταν στην Α' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, σήμερα (Παρασκευή 4 Απριλίου) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δωρεά οργάνων και ιστών (νεφροί, ήπαρ, καρδιά, κερατοειδείς) χάρη στα δώρα ζωής που προσέφερε ο 45χρονος.

Το χειρουργείο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Θεσσαλονίκη - Δωρεά οργάνων - Νοσοκομείο Παπανικολάου

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας. Επιπλέον ευχαριστεί το προσωπικό της Α' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Καρδιολογικού Τμήματος, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας και της Αιμοδοσίας. «Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς» τονίζεται.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη πράξη ανιδιοτέλειας και εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια - Τροχαίο: Διασωληνώθηκε η 11χρονη κόρη του Ξυλούρη, τραυματίες στο νοσοκομείο η χήρα του και ο γιος τους

Βερβεσός: Μπορεί να έθαψα κάτι που έδωσα στον ανακριτή; Ας παραιτηθεί κανένας υπουργός για τα Τέμπη ή το Μάτι

Δασμοί - Καλαμπόκης: Οι επιπτώσεις για Έλληνες παραγωγούς - εξαγωγείς και η ανάγκη για εξωστρέφεια (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30Νίκη: Προς διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός;09:23Όμιλος Antenna - ATLANTIC COUNCIL: Κορυφαία Διεθνής Συνεργασία09:08Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ08:54Κρήτη – Μεταναστευτικό: Νέες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τις τελευταίες ώρες08:39Γάζα: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας08:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου08:11Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου07:58Πολωνία – Ναβρότσκι: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο07:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά και στο Μέμφις07:31Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου07:17Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος07:04ΝΑΤΟ: Βρετανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην αποστολή "Ανατολικός φρουρός"06:50Παιδιά στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ και πώς κρατάω το παιδί μου ασφαλές;06:37ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών06:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:09Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο