LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2017 10:58

Γεννήθηκε το δεύτερο μωρό στον κόσμο με... τρεις γονείς

Είναι το δεύτερο παιδί στον κόσμο που γεννιέται με γενετικό υλικό από τρεις γονείς και το πρώτο που γεννιέται με την πειραματική τεχνική της προπυρηνικής μεταφοράς.

Βρέφος - μωρό

Ένα ζευγάρι στην Ουκρανία, που δεν μπορούσε να κάνει παιδί, απέκτησε τελικά μωρό με την μέθοδο της «εξωσωματικής των τριών γονιών».

Είναι το δεύτερο παιδί στον κόσμο που γεννιέται με γενετικό υλικό από τρεις γονείς και το πρώτο που γεννιέται με την πειραματική τεχνική της προπυρηνικής μεταφοράς.

Είχε προηγηθεί ένα μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς, το οποίο είχε γεννηθεί πέρυσι στο Μεξικό μέσω μιας ελαφρώς διαφορετικής τεχνικής εξωσωματικής αναπαραγωγής.

Η λύση των «τριών γονιών» έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τις γυναίκες με ελαττωματικά μιτοχόνδρια κυττάρων, οι οποίες κινδυνεύουν να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους γενετικές μιτοχονδριακές παθήσεις. Έτσι, αφαιρούνται τα προβληματικά μιτοχόνδριά τους και αντικαθίστανται από άλλα υγιή, που παρέχει μια δωρήτρια.

Τα μωρά που γεννιούνται, περιέχουν γενετικό υλικό από την μητέρα (τον πυρήνα του ωαρίου της), τον πατέρα και τη δότρια, η οποία παρέχει το ωάριο με τα υγιή μιτοχόνδρια, στο οποίο εισάγεται ο κυτταρικός πυρήνας της μητέρας, αφού προηγουμένως έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας της δότριας.

 Όμως στην περίπτωση του ουκρανικού ζευγαριού, οι γιατροί στην Κλινική Ναντίγια του Κιέβου, με επικεφαλής τον δρα Βαλέρι Ζούκιν, εφάρμοσαν την ίδια τεχνική όχι σε ζευγάρι με μιτοχονδριακή πάθηση, αλλά απλώς με προβλήματα γονιμότητας, στο οποίο δεν είχε φέρει αποτέλεσμα η συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με το BBC.

Άλλοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η μέθοδος της προπυρηνικής μεταφοράς είναι «άκρως πειραματική», ότι δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς από τους επιστήμονες και ότι εγείρει ηθικής φύσης ερωτήματα, όπως πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδί που, όταν μεγαλώσει, θα μάθει ότι έχει τρεις βιολογικούς γονείς.

Ο Ζούκιν πάντως δήλωσε ότι ένα δεύτερο υπογόνιμο ζευγάρι περιμένει παιδί με την ίδια τεχνική τον Μάρτιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Στο Κατάρ ο Τραμπ εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της BoeingΣήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι είπε για τις στρατηγικές συμφωνίες, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τρεις Αραβικές χώρες και όσα σηματοδοτούν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μέση Ανατολή.

Οίκος Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικέςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ένα βήμα πιο κοντά η Ελλάδα για να ανέβει σκαλοπάτι στην επενδυτική βαθμίδα

Άρης Μουγκοπέτρος: Επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό άκουσα και ένα καλό νέοΣήμερα 18:06 | Ειδήσεις

Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του μάτι 

Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Κλαυδίας στην τέταρτη θέση με τις περισσότερες προβολέςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες η εμφάνιση της Κλαυδίας κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 2 εκ. προβολές 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Παραλίγο δεύτερη μητροκτονία - κυνηγούσε με μαχαίρι τη μητέρα του20:35ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους (βίντεο)20:21Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Στο Κατάρ ο Τραμπ εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της Boeing20:07Η ακραία ζέστη αυξάνει τους κινδύνους για τις εγκύους19:49Metallica: Οι 60.000 θαυμαστές τους προκάλεσαν μικρό σεισμό σε συναυλία τους19:32Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γυναίκα που κακοποίησε ζώο για να εκδικηθεί τον σύζυγό της19:15Κάλυμνος: Συνδρομή βοήθειας σε ιστιοφόρο που υπέστη βλάβη18:58Άρης Μουγκοπέτρος: Επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό άκουσα και ένα καλό νέο18:41New York Times: Η ανάλυση για την Eurovision και η αναφορά στην Ελλάδα18:27Πανελλήνιες 2025: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ - Οι δικαιούχοι κι τα κριτήρια 18:13Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:00Φωτιά στον Σοφό Απροπύργου17:46Εύβοια: Άνδρας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε 17:33Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 42η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης17:19Αγία Βαρβάρα: Επιχείρηση της Δ.Α.Ο.Ε. για τη σύλληψη ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά (εικόνες)17:05Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Κλαυδίας στην τέταρτη θέση με τις περισσότερες προβολές 16:52ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 23 Μαΐου16:38Ψάρι Βάρδας: 24χρονος δολοφονήθηκε με μαχαίρι16:25Κνωσός: Αγανάκτηση για τη πτώση της τοιχογραφίας με τα δελφίνια16:11Χανιά: Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – Δύο συλλήψεις15:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο